Egri elkerülő

2023.03.30. 16:08

Mintegy 7700 aláírást gyűjtött össze az egri Momentum az egri népszavazáshoz

Az egri Momentum csütörtökön sajtótájékoztatón összegezte az egri elkerülő útról szóló aláírásgyűjtés eredményeit.

HEOL

Balról jobbra: Lőcsei Lajos, Kovács F. László, Jánosi Zoltán

Forrás: HEOL

Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mostanra a folyamat utolsó napjaihoz érkeztek. Mindennap kint voltak az utcákon, és mindent megtettek azért, hogy sikeres legyen a népszavazási kezdeményezés. Úgy látja, hogy most már karnyújtásnyira van a siker. 
- Hosszú út van mögöttünk, rövid előttünk. A minap Lázár János is megtette a bejelentést, ami annak köszönhető, hogy nagyon erős nyomást helyeztünk az elkerülő út témájára. Ez azonban még csak részsiker, továbbra sem állhatunk meg. Folytatjuk a munkát - fogalmazott.

Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke konkrét adatokkal is szolgált az aláírásgyűjtést illetően. Mint kiderült, a párt 7713 aláírás gyűjtött össze.
- Harminc nappal ezelőtt letettünk egy vállalást, tettünk egy ígéretet az egri embereknek. Már akkor előre elmondtuk, hogy mindezt hangosan, sok aktivistát bevetve fogjuk megtenni. A tevékenység elérte a célját. A legfontosabb most a köszönet és a hála, elsősorban azoknak, akik aláírták a kezdeményezést, másodsorban pedig azoknak, akik vállalták, hogy segítenek bennünket a munkában. A szemünket továbbra is nyitva kell tartanunk, mert a végső döntés még nem született meg arról, hogy melyik nyomvonal valósul majd meg - emelte ki. 

A politikus arról is szót ejtett, hogy az elmúlt napokban mindent félretéve kizárólag az egriekért dolgoztak, ennek érdekében pedig civilek és pártok fogtak össze.

Kovács F. László, az Egri Kertvárosért Civil Társaság tagja, a népszavazás kezdeményezője sem felejtett el köszönetet mondani a lakosoknak. Egyúttal megköszönte a Momentum segítségét is, és hangsúlyozta, az akció nem politikai indíttatású volt.
- Az egriek érdekében adtam be a népszavazási kezdeményezést, és ahogy az kiderült, kellő munkával el lehet érni az egri polgárokat. Mindenki a kezdeményezés mellé állt, most pedig azt tudom ígérni, hogy mielőbb eljuttatom a választás irodába az aláíró-íveket - mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában