Szemétszedés

2023.03.19. 13:14

Nem az a cél, hogy mások után takarítsanak, hanem, hogy felkeltsék a figyelmet Hatvanban

Hatvanban immár a negyedik tavaszi nagytakarítását szervezte a Pro Natura Mozgalom, amelynek célja, hogy megtisztítsák a várost az eldobált hulladékoktól.

T. O.

Más hanyagul eldobta, a civilek meg összeszedték

Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Szombaton a Delelő út és a Kisfaludy utca kereszteződésében találkoztak a résztvevők, csaknem harmincan döntöttek úgy, hogy a nemes ügy mellé állnak. Több intézmény, szervezet és civilek is csatlakozott az akcióhoz.

A Delelő úti terület mellett ezúttal a gesztenyefasort is megtisztították. Jagodics Milán, a Pro Natura Mozgalom alapítója elmondta: ahhoz, hogy a jövő fenntartható legyen, meg kell becsülni környezetet. Elsődlegesen nem az a céljuk, hogy mások után takarítsanak, hanem átadni az üzenetet, hogy ezt nem szabad – részletezte. Hozzátette, hogy a mozgalom munkája látható, a már felszámolt illegális hulladéklerakók nem termelődtek újra.

A kezdeményezés jóvoltából kilenc köbméter szemét gyűlt össze.

Horváth Richárd polgármester Facebook-bejegyzésben köszönte meg az önkéntesek munkáját.

– Ma délelőtt mi is részt vettünk a Pro Natura Mozgalom idei első, tavaszi szemétszedő akcióján. A gesztenye fasor környékét tisztítottuk meg az eldobált szeméttől. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy a város megszabadítása a szeméttől egyre több hatvanit mozgósít. Mindenkinek köszönöm, hogy részvételükkel segítettek az illegális hulladéklerakók felszámolásában, öröm volt megtapasztalni, hogy milyen sokan szívügyüknek érzik városunk tisztaságát, tisztán tartását! Mi, hatvanak, óvjuk a természetet – írta az önkormányzat első embere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában