Akkor most mi van?

2023.03.04. 19:39

Őszintén bevalljuk, nem tudjuk, most épp ki az egri városgondozás vezetője

Mirkóczki szerint nem érvényes Juhász Géza menesztése, Csetnekiék szerint viszont igen.

Sz. M. L.

Mirkóczkii Ádám polgármester a Városgondozás Eger nemrégiben tartott gépbemutatóján a vezetőfülkébe szállt.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról beszámoltunk, Mirkóczki Ádám szombat reggel a vármegyei kormányhivatal levelére hivatkozva közgyűlésen azt mondta, továbbra is Juhász Géza a Városgondozás Eger ügyvezetője, azonban dr. Csetneki Attila a Fidesz-KDNP képviselője szerint még mindig érvényben van a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetőjének visszahívása.

– Az a véleményünk, hogy a múlt heti közgyűlési határozat hatályos és végrehajtható, ezt nem vétózta meg a polgármester. Erre három napja lett volna. Úgy tudjuk, a képviselők többsége azért nem jelent meg közgyűlésen, mert szerintük azt legalább az ülést megelőző 5. napon kellene összehívnia a polgármesternek, itt viszont nem ez történt – fogalmazott dr. Csetneki Attila.

Mint ismert februárban két alkalommal is tárgyalták a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetőjének, Juhász Gézának a visszahívását. Első alkalommal ezt a polgármester megvétózta, így a soron következő, február 23-ai közgyűlésre ismét benyújtotta Csetneki Attila és kezdeményezte a leváltást. Ezt akkor meg is szavazta a testület. Pontosabban azt, hogy az EVAT Zrt. igazgatósága a Városgondozás Kft. taggyűlésén hogyan szavazzon. Juhász Gézának pedig elviekben kötelessége összehívni a Városgondozás Kft taggyűlését, ahol a közgyűlési határozatnak megfelelően vissza kell hívni az ügyvezetőt. Nos ez az a döntés ami Mirkóczki Ádám szerint nem érvényes, és ezt egy kormányhivatali levélre hivatkozva mondja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában