Véleményt kér

2023.03.16. 18:12

Pajtók Gábor bemutat egy eddig nem látott nyomvonalat az egri elkerülőről

A népszavazást fontosnak nevezte, szakmai segítséget nyújt egy új honlapon.

Sz. M. L.

dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a Polgárok Házában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

–Bizonyos, hogy Eger lakosságának többsége, és az agglomerációban élők nagy része is igényli az elkerülő út megépítését, amely nem csak az átmenő, hanem a belső forgalmat is mérsékli – mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón.

– Az útnak amely megépül olyannak kell lennie, amely tehermentesíti a várost, és a legkisebb érdeksérelmet okozza. Felelős mindenki, aki ma véleményt nyilvánít még a következő generációért is.  Politikai kalandorság, hogy ebben a kérdésben szembe állítják egymással Eger polgárait. Azt ígérem, hogy amelyet az egriek többsége bizonyíthatóan választ, azt a nyomvonalat fogom támogatni, legyen az bármelyik is, s azon leszek, hogy az út mihamarabb megépüljön – emelte ki dr. Pajtók Gábor. Hangsúlyozta, a népszavazás a demokratikus hatalomgyakorlás eszköze.

– Minden ilyen kezdeményezést üdvözlök, de ez felelősséggel is jár. Politikai haszonszerzésre és adatbázis szerzésre ezt használni nem lehet.  Az elmúlt hónapokban többször egyeztettem az építési és közlekedési minisztériummal. Létrehoztam egy honlapot, amely szombat reggel hat órától lesz elérhető. A www.egriekvelemenye.hu oldalon az új, harmadik nyomvonal tervezetet is megosztom a térképen. Ezt a tervezőkön és a minisztériumon kívül még senki nem látta. Szakmai leírást is mellékelek, amely segítheti az egrieket a döntésben. Kérem, minél többen nyilatkozzanak meg azok, akik majd napi szinten használják ezt az utat, írjanak nekem - javasolta. Majd arra is rámutatott, az a belső nyomvonal, amely ellen aláírást gyűjtöttek a kertvárosi civilek, véleménye szerint már régen nem létezik.

A Momentum helyi szervezete is tartott ma (március 16.) egy sajtótájékoztatót:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában