Egyedül nem megy

2023.03.17. 17:41

Posta működtetéséhez keres partnereket Gyöngyösön az önkormányzat

Plusztámogatással segítené a város a nyolcvanasban a postai szolgáltatások újraindítását.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi Szövetkezet úti hivatal nem nyit újra, a Magyar Posta új partneri programja jelenthet kiutat a városrészben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Együttműködő partnereket keres a gyöngyösi önkormányzat egy nyolcvanasi postahivatal működtetéséhez, adta hírül a városháza. Közlésük szerint, miután bizonyossá vált, hogy a Szövetkezet úti postahelyet a Magyar Posta Zrt. nem nyitja újra, a városrész ellátásának megoldását a Magyar Posta új partneri programja jelentheti, amelyhez plusztámogatás fejében keres együttműködő vállalkozásokat az önkormányzat.

Az önkormányzat olyan, saját vagy bérelt üzlethelyiséggel rendelkező partnereket keres, akik a Posta által nyújtott jutalék fejében, plusz önkormányzati támogatásért cserében ellátnák a postai feladatokat a nyolcvanasi városrészben. A Magyar Posta Zrt. partneri programjában a feltételek teljesítése esetén, legalább hároméves szerződéssel bárki üzemeltethet postahelyet a Posta legfontosabb szolgáltatásainak fixpontos elérhetőségével jutalék fejében. A küldemények kézbesítését természetesen továbbra is a Magyar Posta látja el.

A partnernek csak olyan, nem specifikus eszközök meglétét és használatát kell biztosítania, amelyek egy vállalkozás működésekor jellemzően már rendelkezésre állnak: internetvonal, router, nyomtató, vonalkódolvasó, legalább 10 négyzetméter terület a szolgáltatóhely és ügyféltér részére, 2 négyzetméter szabad falfelület a tájékoztatók kihelyezéséhez, mobiltelefon(ok) a VPN-es bejelentkezéshez, minimum 16 amperes elektromos hálózat. Minden továbbit a Posta biztosít: a szakmai tudás megszerzésének lehetőségén túl egy fő ingyenes képzését, teljes körű logisztikai ellátást, illetve a feladat elvégzéséhez szükséges főbb eszközöket díjmentesen: munkapult (kiszállítással), számítógép (monitorral, kiegészítőkkel, operációs rendszerrel, speciális postai szoftverrel), POS terminál PIN paddal, csekkszkenner, digitális aláírópad, pénztárgép, arculati elemek (kültéri postapajzs, beltéri táblák).

A leendő postapartnerek több szolgáltatási csomag közül választhatnak, a jutalék mértéke ezektől függ. A következő feladatokat mindenképp el kell látnia a jelentkezőknek: levél- és csomagküldemények felvételének és kézbesítésének elősegítése, csekk- és utalványbefizetés, postai forgalomban használatos kereskedelmi áruk értékesítése (pl. boríték), egyéb tevékenység (POS-en keresztül történő pénzfelvétel; stb).

A postahelyek működtetéséhez az önkormányzat plusztámogatást biztosít, amelynek mértékéről és részleteiről dr. Rédei Rita aljegyző nyújt tájékoztatást a [email protected] e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában