Heol.hu podcast

2023.04.10. 15:30

A Cukorbetegek Egri Egyesülete arra törekszik, hogy segítsék a diabétesszel küzdőket

Podcast-sorozatunk legújabb részében Jakabné Jakab Katalinnal, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökével beszélgetünk arról, hogy az egyesületük hogyan segíti azokat, akik diabétesszel küzdenek.

F. V. E.

Jakabné Jakab Katalin a podcast-adás felvétele közben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Már több, mint két évtizede tevékenykednek azért, hogy sorstársaikon segítsenek. Jakabné Jakab Katalintól megtudtuk, nem csak szűréseket szerveznek, hanem számos programmal is színesítik az egyesületi tagok mindennapjait, emellett pedig bárkinek kérdése van, nyugodtan fordulhat hozzájuk. 

Elsőre ijesztőnek tűnhet a cukorbetegség, sokan el is keserednek, amikor megkapják a diagnózist, de aggodalomra semmi ok. Így is lehet teljes életet élni, ám érdemes a megelőzésre is kellő figyelmet fordítani, hívja fel a figyelmet rá az elnök. 

A Cukorbetegek Egri Egyesülete számos eseményen részt vesz, minden meghívást elfogadnak, hogy minél több embernek adhassanak tájékoztatást a diabéteszről. Sajnos a betegség a gyermekeket sem kíméli, de nekik is igyekeznek segíteni, például tábort szerveznek számukra. Jakabné Jakab Katalin is gyermekként tudta meg, hogy beteg, és mivel megismerkedett egy sorstársával, pontosan tudja, milyen jó az, amikor nincs egyedül az ember, ezért is hozta létre az egyesületet, s fordítanak kiemelt figyelmet a legkisebbekre is. 

Meglévő tagjaikkal várják azok jelentkezését, akik szintén cukorbetegséggel küzdenek. 

Hallgassa meg legújabb adásunkat spotify- és videa-csatornánkon:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában