Heol.hu podcast

2023.04.06. 14:00

Húsvéti tippeket hoztunk a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökétől

Podcast-sorozatunk legújabb részében a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökével, Jakabné Jakab Katalinnal beszélgettünk, aki elmesélte a saját történetét, mely a diabéteszhez kapcsolódik.

F. V. E.

Jakabné Jakab Katalin, a a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Beszélgetésünk során szót ejtettünk egyebek között arról, hogy a cukorbetegség mennyire nehezíti meg például a húsvéti menü összeállítását. Jakabné Jakab Katalin remek tippeket osztott meg portálunkkal, s kiderült, hogy rengeteg finomság kerülhet a diabétesszel küzdők asztalára, ráadásul nem is kell külön főzni a család többi tagjának, hiszen bárki jóízűen fogyaszthatja ezeket a fogásokat. 

Elmondta, milyen érzés volt számára, amikor szembesült a diagnózissal, miszerint cukorbeteg, és szót ejtettünk arról is, hogy a diabétesz mennyire nehezíti meg azok életét, akik ezzel a betegséggel küzdenek. Bár elsőre talán sokkolóan hat egy ilyen diagnózis, de senkinek nem kell végérvényesen elkeserednie. Egyrészt teljes életet lehet élni cukorbetegként, másrészt remek közösségek vannak, akik támogatást nyújtanak minden témában, legyen szó akár a helyes táplálkozásról, vagy épp arról, hogy közösen programokat szervezzenek, és lehetőség nyíljon a sorstársakkal megosztani a tapasztalatokat. 

Érdemes tehát meghallgatni podcast-sorozatunk legújabb adását, hiszen rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak. 

Hallgassa meg legújabb adásunkat spotify- és videa-csatornánkon:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában