Tájékoztatás

2023.04.12. 16:09

Attól tartanak, hogy a városvezetés döntései Eger eladósításához vezetnek

A Fidesz és a KDNP vezetői egyeztettek, és azt szeretnék, hogy a polgármester hajtsa végre a közgyűlés határozatait és változtasson a stílusán.

Sz. M. L.

„A Fidesz egri szervezetének újjászervezése során Oroján Sándor önkormányzati képviselő visszavételére vonatkozó kérelmet nem nyújtott be, ami a politikai közösségünkből való kilépésnek minősül. A Fidesz-KDNP egri frakciójának alapszabálya alapján automatikusan megszűnik a frakciótagsága annak, akit a Fidesz tagjai közül kizártak, vagy onnan kilépett. Kötelességünk ezért tájékoztatni a választókat és a sajtó munkatársait, hogy Oroján Sándor a Fidesz és a KDNP képviseletére, azok nevében nyilatkozni nem jogosult, valamint a Fidesz-KDNP egri közgyűlési frakciójának sem tagja” – írta közleményben a Fidesz Egri Szervezete szerdán.

Arról is beszámoltak, hogy a Fidesz és a KDNP helyi vezetői a napokban egyeztettek a frakció tagjaival és megfogalmazták azon kérésüket, elvárásukat, hogy a jövőben az egri közgyűlésben politikai közösségük polgári értékrendje szerint végezzék képviselői feladataikat. A Fidesz és a KDNP vezetői szükségesnek tartják, hogy a közgyűlés a rá vonatkozó szabályok megtartása mellett érdemi tevékenységet végezzen. Szintén kiemelték azt is, hogy a polgármester hajtsa végre a közgyűlés határozatait és változtasson a közgyűlés-vezetési stílusán, igazodva az egri hagyományokhoz.

Mint írták, a Fidesz és a KDNP vezetői egyetértettek abban az egyeztetés során, reális a veszély, hogy a városvezetés szakmailag megalapozatlan, nem kellően előkészített, esetenként populista döntései a város eladósításához vezetnek. 

„A közgyűlési képviselők információkkal való ellátása nem kegy, hanem kötelesség, amely nélkül lehetetlen a konstruktív együttműködés. Csak közös erővel lehet újra fejlődő pályára állítani Egert! Mindannyiunknak az az érdeke, hogy egy élhető városban éljünk.” – zárták a közleményt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában