Kiállításmegnyitó

2023.04.19. 13:09

Egri végzős diákok munkáiból nyílt kiállítás az Agria Parkban

Az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium végzős diákjainak munkáiból nyílt kiállítás Vizsgamunkák címmel kedden az Agria Park Galériában.

F. V. E.

Vizsgamunkák címmel nyílt kiállítás az Agria Parkban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen Teleki Klára művészetpártoló köszöntötte a résztvevőket, s örömét fejezte ki, hogy újabb kiállítás jöhetett létre az egri plázában. 

Szőke István, az Agria Park igazgatója is szólt a megjelentekhez, s mint mondta, az Agria Park nem csupán bevásárló központ, hanem közösségi tér is, és lehetőséget ad az embereknek arra, hogy közelebb kerüljenek a művészetekhez.

– Mindenki számára mást jelent a művészet, azonban klasszikusan azt szokták mondani, hogy minden olyan tevékenység művészet, amely valamit létrehoz. Az itt kiállított rajzok is művészeti alkotások, és képesek szebbé tenni a mindennapokat – mondta Szőke István. Megjegyezte, az Agria Park mindig is elkötelezett volt abban, hogy a jövő generációját segítse, támogassa őket, akár például azzal, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. 

Sajtos Attila, az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium igazgatója a megnyitóbeszédében kitért arra, kevés olyan hely van, ahol az alkotó meg tudja mutatni önmagát, és tud kommunikálni a közönségével. Nagy örömére az Agria Park azonban egy ilyen hely, köszönhetően Teleki Klárának és Szőke Istvánnak. 

A megnyitó fényét az Eventus Kórus produkciója emelte. 

A kiállítás május 4-ig tekinthető meg az Agria Parkban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában