Száll az énekszó

2023.04.13. 09:55

Gyönyörű dallamok csendülnek fel az egri líceumban péntektől

Pénteken kezdődik a líceumban a IV. Országos Eszterházy Kamaraéneklési Verseny.

F. V. E.

Eszterházy Károly Egyetem egri kampusza (Líceum)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Belkovics Zoltántól, a verseny szervezőjétől megtudtuk, Vass Márta karnagytól, zenepedagógustól származik az alapötlet, s 2014-ben rendezték meg először az Országos Eszterházy Kamaraéneklési Versenyt. Akkor az volt a terv, hogy két évente tartják meg a próbatételt. Eleinte ez működött is, a harmadik, 2018-as verseny után azonban a pandémia miatt szünet következett. Vass Márta nyugdíjba vonulása után, a 2017-2018-as tanévben vette át Belkovics Zoltán a szervezést.

– Öt év után most megpróbáljuk újraéleszteni a hagyományt, s egyelőre úgy tűnik, sikeres a próbálkozás. Örülünk, mert öt vármegyéből vannak jelentkezőink, nagyon várjuk a kétnapos eseményt, s bízunk benne, hogy ez is legalább annyira sikeres lesz, mint a korábbi években. A jövőben pedig szeretnénk ismét két évente megrendezni majd – mondta el portálunknak a szervező. 

Minden évben magas színvonalú volt az Országos Eszterházy Kamaraéneklési Verseny, az indulók nagyon felkészültek szoktak lenni, s a jelentkezési lapokat elnézve most is erre számítanak. A mostani résztvevők már korábban is megmutatták tehetségüket valamelyik megmérettetésen, így várhatóan idén is nagy élményben lesz része a hallgatóságnak. 

Pénteken délután fél 1-től líceum 125-ös teremében kezdődik az esemény, szombaton pedig a kápolnában 10 órától lesz a gálahangverseny, s mindkét napra nagy szeretettel várják az érdeklődőket, jegyezte meg Belkovics Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában