Emlékezés

2023.04.11. 12:53

Nótákat gyűjtenek a prepás ünnepre Egerben

„Ti vagytok, akik erőt adnak a célhoz, és akik nélkül nincs öröm, szeretet, nincs boldogság” – köszöntötte ünnepükön a közösség nő tagjait Elek Menyhért alelnök, majd az egyesület vezetői tisztelték meg őket énekkel, szavalattal, virággal.

Szilvás István

Meghitt hangulatot teremtett a prepások alkalmi kórusa

Forrás: Beküldött

Az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Köre legutóbbi találkozója egyben emlékülés is volt: a 200 éve született Petőfi Sándor szellemiségét idézték, amikor az alkalmi kórus a költő megzenésített verseit szólaltatta meg. Elhangzott még számos költemény, köztük olyan kevésbé ismert is, mint a János gazda című humoros vers, amit Osváth Péter egyesületi elnök választott erre az alkalomra. Bárdosné Dombos Marika pedig Szendrey Júlia életéről tartott előadást. 

Mint korábban tervezték, az arra vállalkozó öregdiákok részére informatikai tanfolyamot indítanak. A képzés az egyetemi könyvtár két munkatársa, Magi Magdolna és Kovács Attila vezetésével zajlik majd. A 10–12 fős csoport tagjai április 2-tól hat héten át sajátíthatják el a számítógép és a mobiltelefon használatával kapcsolatos ismereteket. 
A találkozón szó esett arról, hogy a következő alkalommal dr. Somos Lajosra, az érseki tanítóképző egykori igazgatójára emlékeznek majd. Ennek kapcsán lánya, Karczag Szilárdné Somos Mária több példányt ajándékozott a körnek az édesapjáról szóló könyvből. Az egyesület tagjai a baráti kör újjáalakulásának közelgő 30. évfordulójára egy kiadványt készítenek, s ehhez már javában gyűjtik a fellelhető korabeli fényképeket, dokumentumokat, de még az egykori diáknótákat is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában