Közlekedés

2023.04.13. 07:30

Hatvanban felmérik, csatlakozzanak-e további helyijáratú buszok az InterCitykhez

Az InterCity vonatok Hatvanban elnevezésű közösség szeretné elérni, hogy az IC-k érkezéséhez „hangolják” az összes, a vasútállomásról induló helyi járatú autóbusz menetrendjét. A városházán közölték: mérik az utasszámot.

T. O.

Mérik az utasszámot, hogy a lehető legjobb megoldást találják a problémára

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Mint megírtuk, a közösség elégedetten vette tudomásul, hogy az 1-es jelzésű helyijáratok indulási időpontjait az InterCity (IC) vonatok menetrendjéhez igazították, így a Budapest Keleti-pályaudvarra tartók számára napi öt, a Keleti felől érkezőknek pedig napi hat IC-hez csatlakozó buszjárat áll rendelkezésére április 1-től.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a módosított, április elsején életbe lépett menetrenddel a helyi buszokat használó, majd a fővárosba ingázó utasok nem kapnak hazafelé buszjáratot a 16. számú járat eltörlése miatt, mivel április 1-től az utolsó helyijárat már 16 óra 16 perckor elindul a vasútállomásról. A legnépszerűbb, Budapestről érkező InterCity vonat viszont 18 óra 10 percre ér az állomásra; több utas jelezte, hogy jól jönne egy ehhez csatlakozó busz hazafelé, amit a korábban eltörölt, 16-os számú járat visszaállítása biztosíthatna. Az ennél egy órával későbbi IC-vel is sok utas utazik vissza naponta Hatvanba, amihez szintén megérné egy buszcsatlakozást létrehozni – érvelnek.

Megkerestük a polgármesteri hivatalt, miként látják annak lehetőségét, hogy minden IC-szerelvényhez legyen helyijáratú autóbusz-csatlakozás, mivel a városi tömegközlekedés nem a közlekedési céghez, hanem az önkormányzathoz tartozik. Jagodics Milán, a városháza kabinetfőnöke az alábbiakat válaszolta:

– A helyi közösségi közlekedés menetrendjét folyamatosan vizsgáljuk a beérkezett észrevételek alapján. Az április elsejével életbe lépett módosítás is a lakossági igényeknek megfelelően jött létre. Számos szempontot kell figyelembe vennünk és összehangolnunk a szolgáltatóval: távolsági buszok menetrendje, iskolakezdés, munkakezdési időpontok és persze a vonatindulások. Igyekszünk minél széleskörűbb és pontosabb megoldásokat találni a rendelkezésekre álló lehetőségeken belül. Továbbra is mérjük az utasszámokat az egyes járatokon és igyekszünk az erőforrásainkat a leghatékonyabban kihasználni a közösségi közlekedésben is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában