Meseszép

2023.04.01. 15:53

Kékbe öltözött a gyöngyösi ferencesrendi templom + fotók

Az autizmus világnapja alkalmából világították ki az épületegyüttest.

HEOL

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a gyöngyösi ferences rendi Autista Segítő Központ a „Ragyogj kékben” világkampányhoz, mely az autizmussal élőkre irányítja a figyelmet. Kék színű megvilágítást kapott péntek este a gyöngyös-alsóvárosi ferences templom és kolostor.

A program szombaton túrával  folytatódott az Autista Segítő Központ és a Ferences plébánia szervezésében. A jelenlévők Mátraházáról Kékestetőre sétáltak.

Egerben A BEN Egyesület április 2-án az Autizmus Világnapja alkalmából sétát szervez, amelyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt. A sétán Badacsonyiné Bohus Gabriella, a város legismertebb idegenvezetője osztja meg különleges és értékes gondolatait, illetve a Kutyaköztársaság terápiás segítő kutyái kísérik az érdeklődőket az út során. Délután hat órától veszi kezdetét a gyülekező a Bazilika előtt, ezután séta következik a történelmi belvárosban. Hét órakor a Dobó szobornál Flashmob, majd ünnepi köszöntő veszi kezdetét. 19.15-től pedig a "Ragyogj Kéken!" kampányhoz csatlakozva a Dobó szobor immár 8. alkalommal kék megvilágítást kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában