A város büszkeségei

2023.04.02. 09:15

Két csillagot avatnak idén az egri sétányon

Újabb közismert nevek kapnak helyet a Csillag Sétányon az Érsek utcában.

Sz. M. L.

Csütörtökön ülésezett az egri közgyűlés, a  képviselők arról is döntöttek, hogy két új csillagavatást is támogatnak. A Hírességek utcájának is nevezett Egri Csillag sétányon emléktáblát az kaphat, aki születése, tanulmányai, életműve, munkássága alapján Egerhez köthető.

Az Eger Sikeréért Egyesülettől beérkezett ajánlás alapján Juhász Ádám Fidesz-KDNP képviselő azt javasolta, hogy 2023-ban Csank János magyar labdarúgókapus, labdarúgó-edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya és Koltai Lajos a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, érdemes művész, Eger díszpolgára kaphassák az elismerést Egerért végzett munkájuk alapján.

Az egyesület rendszerint az év első felében és ősszel tart egy-egy emlékkő avatást. Négy kategóriában, művészetek, tudomány, sport és „Egerért” avatnak díszköveket. Csillagot kapott már Tordai Teri színésznő, Sike András birkózó, dr. Bitskey István irodalom- és művészettörténész, dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere, Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjas színművésznő és elsőként Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő is. Tavaly Kopcsik Lajos posztumusz kapta meg a csillagot.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában