Évente legfeljebb kettő adományozható

2023.04.10. 13:31

Kitüntetésekre vár javaslatokat a gyöngyösi önkormányzat

Az egészségügyi és közszolgálati elismerésekre május elsejéig lehet felterjesztést tenni.

Sz. Sz. I.

Bármely gyöngyösi választópolgár tehet javaslatot

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Május elsejéig vár javaslatokat a gyöngyösi önkormányzat a Gyöngyös Város Egészségügyéért és a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetésekre, tájékoztatott a városháza.
Közlésük szerint a Gyöngyös Város Egészségügyéért elnevezésű kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyösön az egészségügyi ellátás területén a felterjesztés időpontját megelőző időszakban vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően hosszabb ideig kiemelkedő színvonalú munkát végeztek és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A díj egyike a Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójának ítélhető oda. A kitüntetések ünnepélyes átadására a Semmelweis-nap alkalmából kerül sor.

A Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetés azon köztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek, valamint hivatásos szolgálati jogviszonyban álló rendvédelmi és hivatásos katasztrófavédelmi szervnél foglalkoztatottaknak adományozható, akik a közszolgálat területén több éven keresztül kiemelkedő színvonalú munkát végeztek, elnyerve ezzel a város lakosságának közmegbecsülését. A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A kitüntetések átadására minden évben a július elsejei köztisztviselők napja alkalmából ünnepélyes keretek között kerül sor.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár. A további javaslattevők köre és a felterjesztés módja Gyöngyös hivatalos oldalán, a gyongyos.hu weboldalon olvasható. Mindkét kitüntetéssel emlékplakett, oklevél és pénzjutalom jár. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában