Ha szán nincs

2023.04.11. 10:15

Kutyák húzzák a kocsit a Mátrában

Hering Tamás igazán különleges túrákat szervez az érdeklődőknek a Mátrában és ehhez négylábon érkezik a segítség.

HEOL

A Magyar Mezőgazdaság legutóbbi kisfilmje Hering Tamást és négylábú kedvenceit mutatja be, aki immár 29 éve foglalkozik kutyaszánhúzással, 26 éve versenyszerűen. 

Mint mondja, szibériai és alaszkai huskey-k is megtalálhatók a csapatban. Egyik kutyája például Norvégiából érkezett, aki azért különleges, mert a világ legjobb versenyzőjének a tenyészetéből származik. Jelenleg 30 kutyáról gondoskodik, ennek ellenére rengeteg szabadideje van mellettük.

Kiemeli, hogy ezeknél a kutyáknál nincsen semmilyen kényszerítő eszköz, itt dicséret van. – Olyanok, mint a gyerekek, minél többször dicsérjük őket, annál jobban teljesítenek - mondta. Hozzátette: az a kutya, amelyik nem akar menni (húzni), az nem is fog.

Hobbinak indult a kutyaszánhúzás Tamás számára, majd az elmúlt években több mint 160 szánhúzó versenyen állt dobogóra. Ő volt az első magyar, akinek sikerült Európa-bajnokságot nyerni, de volt már világbajnoki bronzérmes is. Tamás szerint, azok a legsikeresebb hajtók, akik képesek úgy vezényelni a fogatot, hogy csapatként dolgoznak, a kutyák pedig örömmel működnek együtt - írta portálunk korábban a sikeres kutyafogathajtóról. 

A kutyafogattúrát Magyarországon kizárólag Mátrafüreden lehet kipróbálni, Tamásékkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában