Színház

2023.04.26. 10:37

Mirkóczki az egri színház ügyről: aki nem képes 761 millióból évadot hirdetni, az ne is hirdessen

A polgármester azt mondja, nem csökkentették a színház költségvetését.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám egri polgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az önkormányzat közgyűlése 2023. évi költségvetési rendeletében rendelkezett a Gárdonyi Géza Színház 761 millió 204 ezer 461 forint főösszegű költségvetéséről. 2023. első negyedéve végére az intézmény az éves kiadási előirányzatának szabadon felhasználható összegét teljes egészében kötelezettségvállalással lekötötte – válaszolta Mirkóczki Ádám Eger polgármestere a Gárdonyi Géza Színház működésével kapcsolatos érdeklődésünkre. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója egy levélben kifejtette, attól tart, veszélyben van a következő évad meghirdetése.

– Jelenleg folyamatban van a szakminisztériummal kötendő közös működtetési megállapodás a 2022. évivel megegyező szinten. Azonban az önkormányzat 35 millió forinttal tervezi emelni az intézmény finanszírozását, számítva arra, hogy a minisztérium is hasonló mértékkel megemeli majd az általa adott támogatást. Amennyiben ezt az emelést a minisztérium is elfogadja az intézmény idei költségvetése 70 millió forinttal meg fog emelkedni – részletezte a polgármester.

A részünkre megküldött adatok szerint az intézmény működési bevétele 147 millió 600 ezer forint, az önkormányzati támogatás 245 millió 152 ezer forint, az állami támogatás  368 millió 452 ezer forint, s ebből közel 85 millió forint bérfejlesztés.

– Ha egy igazgató nem képes évi 761 millió forintból évadot hirdetni, akkor ne is hirdessen, de adja át a feladatot másnak, mert számos színház működik Magyarországon, amelyek lényegesen kisebb költségvetésből is sikeresek tudnak lenni – fejtette ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában