Fejlődés

2023.04.04. 20:00

Nagy kedvenc a szilvásváradi vonat, de emeletessel Egerbe is szívesen utaznak a MÁV adatai szerint

Kényelmesebbek, olcsóbbak. Ez pedig az ingázásnál sokat számít.

HEOL

A MÁV járataira is érvényes a kedvezmény

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Erőteljes folyamatokhoz, változások sorához kell igazodnia a MÁV-Start Zrt. személyszállítási szolgáltatásának, ilyen az agglomerációba történő költözés folytatódása, egyes turisztikai célpontok népszerűbbé válása, az otthoni munkavégzés terjedése, a megugró üzemanyagárakra való lakossági reagálás, nagy, új vidéki foglalkoztatók megjelenése és az utasok igényeinek növekedése. Közben változik maga a társaság is: fejleszti a flottáját, bővíti a szolgáltatásait, ahol célszerű, ott ütemes menetrendre váltott, és egyre jobban összedolgozik a MÁV csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.-vel - írja a Világgazdaság.

A témával kapcsolatban Mosóczi Lászlót, a MÁV-Start vezérigazgatóját kérdezték, aki elmondta, hogy Heves megyében is egyre többen utaznak vonattal.

Mosóczi Lászlót, a MÁV-Start vezérigazgatója
Mosóczi Lászlót, a MÁV-Start vezérigazgatója
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

– Különösen jelentős, trendszerű a növekedés a nagyvárosok közötti távolsági vasúti utazásokban, – főként Pécs, Eger, Kecskemét és Szeged, Zalaegerszeg és a Balaton irányában. Ezt azért is fontos kiemelni, mert a köztudatban még manapság is a kevés utassal közlekedő „gyorsvonatok” képe él. Felfutás jellemző Budapest és Eger közt is. Az órás ütemű, korszerű motorvonattokkal (FLIRT és KISS) közlekedő Agria InterRégió vonatoknak köszönhetően 2018-hoz képest 160 ezerről 270 ezerre nőtt az éves utazásszám. Hasonlóra számítunk Gyöngyös és Budapest közt, mert a korábbi elavult járművek és átszállás helyett, december óta – Mátra InterRégió elnevezéssel – már óránként járnak az alacsony padlós, klímás motorvonatok - ismertette a vezérigazgató.

Kiemelte, a Tisza-tó és a Fertő is jelentős növekedést produkál elsősorban a kerékpáros turisták körében.

– Ismét kiemelkedő az alagutakkal tűzdelt Eger–Szilvásvárad és a Vác–Drégelypalánk vonal forgalma. De nagyon kedvelik a turisták a hagyományosan népszerű vonalakat is, mint a szobi vonalat a Dunakanyar miatt vagy az esztergomit a Pilis természeti és kulturális értékei okán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában