Számíthatunk rájuk

2023.04.11. 08:00

Önkéntes tűzoltásvezetőket képeztek ki Hevesben

Több tapasztalt önkéntes tűzoltó is továbbképzésen vett részt vármegyénkben, magasabb szintre emelve így a tudásukat.

F. V. E.

A 144 órás képzés feltétele volt, hogy a résztvevők rendelkezzenek tűzoltó alaptanfolyami képesítéssel, illetve minimum öt éves tűzoltási és műszaki mentési gyakorlattal

Forrás: Egri KVK

A tüzek oltásának eredményessége, a káresetek felszámolásának hatékonysága nagyban függ a beavatkozó állomány felkészültségétől, és minél több oltásban és mentésben vesznek részt a tűzoltók, annál tapasztaltabbá válnak. A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkéntes tűzoltók képzésére is nagy hangsúlyt fektet, ugyanis  a tréningek gyakorlatias megközelítése elengedhetetlen a sikeres felkészüléshez, számoltak be róla honlapjukon

– Nemrégiben Szihalom, Gyöngyöshalász és Tiszanána önkéntes tűzoltó egyesültének tagjai vettek részt tűzoltásvezetői képzésen. A tanfolyamon ezúttal a tapasztaltabb önkéntesek gyarapították elméleti és gyakorlati tudásukat. A 144 órás képzés feltétele volt, hogy a résztvevők rendelkezzenek tűzoltó alaptanfolyami képesítéssel, valamint minimum öt éves tűzoltási és műszaki mentési gyakorlattal – közölték, s hozzátették, a továbbképzés legfontosabb célja az volt, hogy a megszerzett tudással a tanfolyamot teljesítő önkéntesek jogosultságot szerezzenek katasztrófavédelmi műveletek során egységeik irányítására tűzoltás- és mentésvezetői jogkörrel. 

A napokban a szihalmi önkéntesektől kettő, a gyöngyöshalászi és tiszanánai önkéntes egyesületektől egy-egy tűzoltó vizsgázott sikeresen, így az önkéntesek magasabb szintre emelték tudásukat, mellyel védelmezik településüket mind a bajbajutottak, mind a saját beavatkozó tűzoltó állományuk tekintetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában