Ebösszeírás

2023.04.23. 11:52

Összeírják és beoltják az ebeket Kerecsenden

Kerecsenden is összeírják az ebeket. Május 31-ig van lehetőség az adatok megadására.

B. K.

A kerecsendi önkormányzat április 18-tól május 31-ig ebösszeírást végez a községben - adták hírül a település közösségi oldalán.  
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel végzi e feladatát. Az adatszolgáltatás kötelező, melyhez a szükséges nyomtatvány letölthető e tájékoztató alatt vagy beszerezhető az önkormányzatnál. 

Ha valaki elmulasztja e kötelességét, állatvédelmi bírságra számíthat. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatalnak postai úton 3396 Kerecsend, Fő út 55 szám alatti címre elküldve, vagy személyesen ügyfélfogadási időben leadni a hivatalban, illetve küldhető elektronikus úton, a [email protected]  e-mail címre.
Arra is kérik az ebtartó lakosokat, hogy a négy hónaposnál idősebb kutyát jelöltessék meg transzponderrel. A kutyák chipezéséhez követelmény a veszettség elleni védőoltás felvétele.

Erre április 24-én lesz lehetőség 10-12 óráig a sárga iskola udvarán. A pótoltásra május 8-án, 17-től 18 óráig kerül sor. Az oltást dr. Kecskés Tibor állatorvos végzi. A veszettség elleni védőoltás díja hatezer forint. A kutyák tartási helyén való oltására is van lehetőség bejelentés alapján. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában