Világnap

2023.04.03. 18:48

Ragyogj kéken! – színes programokat tartottak az Autizmus Világnapja alkalmából Egerben

Ragyogj kéken mindennap! címmel rendezett színes programot az Autizmus Világnapja alkalmából a Civil Közösségek Házában a BEN Autista és Autisztikus Gyermekekeért Egyesület hétfőn délután.

S. S.

Sokan tették meg a kijelölt utat Egerben az Autizmus Világnapján

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az eseményre azt követően került sor, hogy előző napon, az Autizmus Világnapján az érintettek kék sétát tettek a Bazilikától a Dobó térig Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel. A kampány részeként a Dobó szobor kék megvilágításba öltözött.

Az egri Dobó szobor kék megvilágítást kapott, autizmus
Az egri Dobó szobor kék megvilágítást kapott 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Civil Közösségek Házában Farkas Attila, Eger alpolgármestere mondott köszöntőt. Kifejtette: az ENSZ azzal a szándékkal hirdethette meg ezt a világnapot, hogy beszéljünk az autizmusról, illetve arról, hogy az autizmussal élő embereket ugyanazok a jogok illetik meg mint bárki mást.

Az alpolgármester szerint akár szimbolikus jelentése is lehet annak, hogy az autisták színe a kék, ami a város zászlajának egyik színe is. Jelezte: 2021 óta szoros együttműködés van a BEN Egyesület és a város önkormányzata között. Kitért arra is, hogy a városvezetés terve és szándéka lakhatási program kialakítása a fogyatékkal élők számára.

A Bazilikától a Dobó térig tartott a séta, autizmus
A Bazilikától a Dobó térig tartott a séta
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A civil házi program első órája egyébként kézműveskedéssel, majd mesefoglalkozással telt. A 16 órakor kezdődő ünnepen mások mellett bemutatkoznak a Szalaparti EGYMI autizmusspecifikus osztályai. Volt I-Karate Eger bemutató, Zenevirág koncert és Ének az esőben tánc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában