Podcast

2023.04.13. 17:25

Tudd meg, hogyan ne torkolljon katasztrófába a kerti bográcsozás!

Idén későn köszöntött be az igazi tavasz, sokáig volt hideg, mostanra azonban már egyre többen használják ki a jó időt. Vannak, akik kint sütögetnek, mások elkezdik elégetni a zöldhulladékot, azonban ezek a tevékenységek sok veszélyt rejtenek magukban.

F. V. E.

Podcast-beszélgetés Nagy Csabával, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Podcast-sorozatunk vendége ezúttal Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője volt. A szabadtéri tűzesetekről beszélgettünk, s kiderült, ezek 99 százalékát emberek okozzák. Sok esetben a kerti zöldhulladék égetése okozza a problémát, de előfordul olyan is, hogy a kerti sütögetés torkollik katasztrófába. 

Nagy Csabától megtudtuk, tavaly több mint háromezer focipályának megfelelő terület égett le szűkebb hazánkban, idén pedig már közel harminc. A tűzoltó főhadnagy és sajtószóvivő felhívta a figyelmet, mire érdemes odafigyelni a kerti sütögetések közben. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a tüzet sohasem szabad felügyelet nélkül hagyni, és hogy legyen oltóvíz a közelben. Ha pedig közben feltámad a szél, ne kockáztassunk, azonnal oltsuk el a tüzet, elkerülve így a nagyobb bajt. 

Kitértünk még a zöldhulladék égetésének szabályaira, és a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos tudnivalókra is. 

A részletekért hallgasd meg podcast adásunkat! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában