Horgászat

2023.04.28. 20:24

Tumultus várható a Tisza-tavon hétvégén

Tilalmak érnek véget szombattól, így sokan készülnek horgászni a jó időben.

T.B.

Csütörtökön minden horgászhely foglalt volt a Tisza-tónál, említette meg Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász NKft. ügyvezetője a Heves vármegyei közgyűlés pénteki ülésén. Szerinte nagy tumultus várható a hosszú hétvégén, jó a vízállás és az idő is, valamint hal is van bőven, tette hozzá.

A cég a honlapján arra hívta föl a figyelmet, hogy április 28. éjféltől újra szabad süllőre, balinra és sügérre horgászni a Tisza-tavon. Ezek a halfajok rendkívül népszerűek a rablóhalas horgászok körében, így minden bizonnyal sokan készülnek a szezonkezdetre. A hosszú hétvége lejártával ugyanakkor, május 2-án, kedden el is kezdődik néhány halfaj fajlagos tilalmi időszaka: a harcsa május 2. és június 15. között, a ponty pedig május 2. és május 31. közt egyaránt védelmet élvez.

Május 1-től június 30-ig az I-es számú öblítőcsatorna bejáratát jelző táblák vonalától, az öblítőcsatornával szemközt lévő Tisza szakaszon mindennemű horgászat tilos lesz.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Mészáros János/Új Néplap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában