Nyitás!

2023.04.01. 11:53

Új étlappal nyit a sarudi étterem

A magas energiaárak miatt november végén bezárt sarudi Sulyom Tájétterem április 6-án nyit meg újra rengeteg újdonsággal.

HEOL

Nagyobb tudással vág neki a nyitásnak Berecz Ádám

Forrás: ilovetiszato.hu

A zárva tartás alatt az ország egyik legjobb, Michelin-csillagos éttermébe járt tanulni a Sulyom Tájétterem séfje. A Tisza-tó egyik emblematikus éttermének konyháját vezető Berecz Ádámmal az I Love Tisza-tó magazin készített interjút. A sarudi Sulyom Tájétterem ízeit megálmodó és maga köré profi szakácsokból és pincérekből álló csapatot építő séf az elmúlt hónapokban nemcsak az étterem új étlapján dolgozott nagyon sokat. A Tájétterem kihívásai mellett egy különleges képzési programon is rész vett az ország egyik legjobb éttermében: a Michelin-csillagos Rácz Jenő Rumourjában.

– A szakmánkra is teljesen igaz a „Jó pap holtig tanul” mondás, hiszen minden nap megjelenik egy új recept, technológia vagy trend, amihez alkalmazkodnunk kell. Lehetőségem nyílt arra, hogy hazánk egyik legjobb séfjénél tanulhassak, ami szuper alapot adhat az elkövetkezendő évekre. Olyan alapanyagokkal találkozom és dolgozom, amelyekkel eddig még nem, olyan fortélyokat mutatnak meg, amiket korábban nem ismertem. A Rumour egy ázsiai fúziós étterem, így ennek az alapjait is megtanulhatom, és amikor újra kinyit a Sulyom, a megszerzett tudást kamatoztatni tudom – mondta el az interjúban Berecz Ádám.

A szakember azt is megerősítette, hogy április 6-án valóban újra kinyit a Sulyom:
–  Április 6-án, a húsvéti hosszú hétvégén fogunk újra kinyitni. Erre a napra meglepetésekkel és új étlappal is készülünk, emellett átalakul a benti vendégtér is: kicsit otthonosabbá öltöztetjük a főépületet, élhetőbbé, védettebbé varázsoljuk az étterem teraszát. 2023-ban már részben helyben termelt zöldségeket, gyümölcsöket is szeretnénk a vendégeink asztalára tenni, de az Élménykertünk legfontosabb feladata, hogy népszerűsítsük a konyhakerteket, az önellátást, ezzel a Slow Living gondolkodást, s lelassulni hívjuk vendégeinket.

– Igyekszünk népszerűsíteni a mi kis „világ háta mögötti” éttermünket. Igyekszünk megmutatni magunkat az igényes rendezvényeken, erősíteni az összefogást, az együttműködést Heves megye neves szolgáltatóival. Nagyon jó a kapcsolatunk az egri borászokkal: szívesen látjuk őket a Sulyomban, s ők is támaszkodhatnak rendezvényeiken a Sulyom konyhájára. Az idei programnaptárunk szerint ott leszünk április 15-én a St. Andrea Szőlőbirtokon a Gourmet Sétán, majd a Napbor ünnepen. Az Egri Bikavér ünnepen és a Bornapokon is lehet majd velünk találkozni. Ebben az évben a debreceni Gourmet Fesztiválon is megmutatjuk magunkat – tette hozzá Berecz Ádám.

A Tájétterem jövőjét illetően a séf így fogalmazott:
– A Sulyom Tájétterem nem tör nemzetközi babérokra. Sem én, sem az étterem tulajdonosa nem hiszünk abban, hogy a Sulyomnak egy díjért kellene küzdenie. A mi vidékünk és az Élményfalu, amelynek a Sulyom az egyik fő büszkesége, a hétköznapi emberek világa. Célunk egyszerű: egy olyan elismert, szeretett vendéglátó egysége szeretnénk lenni a Tisza-tónak, ahová messze földről örömmel jönnek az emberek, ahol az ízek és a kiszolgálás minősége új élményekkel ajándékozzák meg vendégeinket, akik szívesen töltenek ezért nálunk időt – lassan pergő perceket -, feledve a hétköznapok rohanó világát – mondta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában