Már lehet jelentkezni

2023.04.10. 10:57

Vadonatúj autót nyerhet akár egy hevesi család is

Várják a családok jelentkezését a május 20-ai vetélkedőre.

HEOL

Idén sem marad el a közlekedési vetélkedő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint a vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. További cél a szülői példamutató magatartás fontosságára és a családi közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

A vetélkedő vármegyei döntője a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében: május 20-án 10 és 15 óra között tartják Gyöngyösön, a Sándor Autóházban (Pesti út 78.).

A vetélkedőn a versenyző családok KRESZ elméleti (25 kérdéses autós és kerékpáros feladatlap kitöltése), kerékpáros ügyességi pálya teljesítése (egy felnőtt és egy gyermek által), autós szabályossági (városi útvonal teljesítése vizsgabiztos mellett), valamint elsősegély-nyújtási gyakorlati feladatokban mérhetik össze tudásukat. A rendezvényen nemcsak a versenyzők, hanem az oda látogató érdeklődők is kipróbálhatják a Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság ittasságot szimuláló szemüvegeit és biztonsági öv szimulátorát, valamint a Sándor Autóház által kiállított Skoda gépjárműveket. Továbbá a résztvevők hasznos tanácsokat kaphatnak a Mentőszolgálat munkatársaitól az alapvető elsősegélynyújtó fogásokkal kapcsolatban, illetve a rendőrség munkatársaitól a nyári időszak közlekedésbiztonsági és egyéb veszélyeiről.        

Forrás: Police.hu

A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő vármegyei döntőjén előzetes nevezés alapján, illetve 9 óráig helyszíni jelentkezéssel lehet csak részt venni.

A versenyre jelentkező családok esetében alapvető kritérium, hogy két felnőttből (szülőből vagy nagyszülőből) és minimum egy 6-17 év közötti gyermekből álljon, a szülők közül legalább egy érvényes B-kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezzen, valamint a versenyzők (egy felnőtt, egy gyermek egyaránt) tudjanak kerékpározni.

A vármegyei döntőn I-V. helyezett családokat a Heves Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsága, valamint a Sándor Autóház értékes díjazásban részesíti.

A vármegyei döntőre jelentkezni kívánó családok nevezésüket (a családtagok megnevezésével, születési adataival és lakcímükkel, illetve a B-kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező felnőtt esetében az engedély számával és érvényességével) az [email protected] címre küldhetik meg legkésőbb a május 10-ig, vagy jelentkezhetnek előzetesen a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon.

A vármegyei döntőn győztes csapat elnyeri a jogot arra, hogy képviselje Heves vármegyét az idén augusztusában megrendezendő országos döntőn, ahol értékes nyeremények is várnak a felkészült versenyzőkre. Az országos vetélkedő fődíja egy Skoda személygépkocsi lesz.

A versennyel kapcsolatos további információ a 36/522-125 telefonszámon, az [email protected] címen, továbbá a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon szerezhető be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában