Közelekedés-fejlesztés

2023.04.26. 15:39

Vármegyebérlettel is használhatók lehetnek majd az egri helyi buszok

Egerrel is tárgyal a minisztérium a fejlesztésen.

Sz. M. L.

Régebbi típusú Ikarus helyijáratú autóbusz Egerben (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lázár János, Építési és Közlekedési miniszter kedden egy Facebook videóban beszélt a vármegyebérlet megalkotóival, Bói Lóránd közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkárral és Hegyi Zsolt a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettesével az új bérlettípusokról. A beszélgetésben szóba került, hogy ez akár a városi közlekedésre is alkalmazható lehet, de a költségeket közösen kell viselnie az adott településnek és a kormánynak.

Lázár János azt mondta, a minisztérium nyitott, hogy bármelyik önkormányzattal megállapodjon erről. Jelenleg Egerrel és Zalaegerszeggel folytatnak tárgyalásokat, sőt, utóbbival közel állnak a megállapodáshoz.

Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, valóban megkeresték már az önkormányzatot az ötlettel, s ők nyitottak arra, hogy egyfajta pilot-programon belül teszteljék a vármegyebérletek kiterjesztését a helyi közlekedésre.

– Vélelmezem, nem véletlenül minket kerestek meg, hiszen látják, hogy az ezer forintos helyi bérlet bevezetésével itt már történt előrelépés a tömegközlekedésben – mondta a polgármester portálunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában