Kerékpározás

2023.05.20. 09:20

A gyöngyösi bringások örömére új pálya épül a városban

A pálya kialakítása során kifágott fákat duplán pótolja az önkormányzat.

Sz. Sz. I.

A tereprendezés megtörtént, de az eső hátráltatta a munkát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megkezdődött a kerékpáros pumpapálya kialakítása a gyöngyösi Béke téren, adta hírül a város önkormányzata. Közlésük szerint az Aktív Magyarország Országos Bringapark Programja keretében kap új funkciót az egykor KRESZ-pályának otthont adó Béke tér. A képviselő-testület tavaly decemberben döntött úgy, hogy pályázik a programra, a napokban pedig már a kivitelezési munkák is megkezdődtek.

A közleményben olvasható, hogy a tereprendezés során néhány fát is ki kellett vágniuk a szakembereknek. Összesen négy fát és egy cserjét távolítottak el a pálya tervezett nyomvonalából, amelyeket legalább kétszeres mennyiségben pótolnak majd, az új fák helyét pedig ugyancsak a Béke téren jelölik ki. A tervek szerint a kivitelezéssel néhány hát alatt végeznek, azonban a folyamatos esőzés hátráltatja a munkát.

A létrejövő pumpapálya egy folytatólagos körpálya lesz, melyet hullámok és kanyarok alkotnak, egy része a park korábbi funkcióját megidézve KRESZ-pályaként is funkcionál majd. A pályát óvodások és iskolások használhatják. Kialakításának köszönhetően a gyakorlottabbaknak is kihívást jelent, kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával és gördeszkával is használható lesz. A pálya kialakítása mintegy 32 millió forintba kerül, amelynek a felét az önkormányzatnak biztosítja, a fennmaradó összeget pedig a pályázat fedezi, áll az önkormányzat közleményében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában