Anyák napja

2023.05.07. 14:44

A legtöbbet gyermekeitől tanult a hétgyermekes gyöngyösi háziorvos

Ma van anyák napja.

M. H.

Dr. Mangó Gabriella (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Érdekes lét ez az anyalét. Ahogy anya leszel, a saját igényeid elé kerül egy pici lény igénye, aki teljesen tőled függ. Az anyaság ezért adás, lemondás, aggodalom. Ugyanakkor ezek megélésén keresztül a gyereked tanít, hat rád, visszaad – írja dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos közösségi oldalán.

Hozzáteszi, a legtöbbet a gyerekeitől tanulta és a legtöbbet általuk.
– Teljesebbé és jobbá lettem. Az anyaság nem csak a pici, jószagú baba boldog tologatása. Az anyaság napi küzdelem. A kibírhatóság, elviselés, megküzdés, és az öröm, szeretet, boldogság elegye. Amikor úgy érzed, hogy már nem bírod tovább az egyik köhög, másik lázas, harmadik felvételizik, éhesek, szomjasak, mesére és szeretetre vágynak, vagy csak egy kakis pelus cseréjére. Ha éhes is vagy, előbb neki adsz enni, ha álmos, előbb őt altatod, nagykabátba öltözötten adod rá a meleg ruhát, télen, hogy róla ne csurogjon a víz, míg kiértek a hidegbe. Dolgozol, rohansz hozzá, érte, minden pillanatod az övé akkor is, amikor nem vagy vele. Az anyaság a minden, amit nekem az élet adhatott. A legtöbb – részletezi.

Posztjához fotót is csatolt, mely 12-13 éve készült. Mint írja, mindig velük tud a legnagyobbakat nevetni, és mindig akkor kerek a világ, ha velük van.
– Köszönöm nekik, hogy engem választottak anyukájuknak – zárja sorait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában