Feltámadás

2023.04.09. 18:09

A lelkekben sivatag van oázis helyett, a húsvét üzenetéről írt a gyöngyösi háziorvos

Dr. Mangó Gabriella ezúttal nem egészségügyi témában mondta el véleményét közösségi oldalán.

HEOL

Dr. Mangó Gabriella

Forrás: Markovics Gábor

A népszerű gyöngyösi háziorvos rendszeresen aktív a Facebookon, és nem ritka, amikor nem feltétlenül egészségügyi kérdésekben nyilvánul meg. Leguóbbi bejegyzésében épp a húsvét valódi üzenetére hívta fel követői figyelmét.

- Érzelmi analfabétizmusban szenvedünk. Jézus meghalt értünk a kereszten. Érted is, értem is. Helyettünk vitte el a bűnöket, helyettünk vitte a keresztet, a fájdalmat, hogy a Földön boldogan és megelégedetten éljünk, szeretetben, mások és magunk megbecsülésében - kezdte bejegyzését dr. Mangó Gabriella a Facebookon.

Hozzátette, hogy meglátása szerint ennek ellenére érzelmi analfabétizmus korát éljük. Nem tudunk lelkesedni, mert csak dorgálni tanultunk meg, nem tudunk szeretetet kimutatni, mert csak harag van a lelkünkben és nem tudunk adni, mert csak követelni tudunk. Mint a gyerekek, akik dühösen taposnak rá a csokinyúlra, mert nem tojás. A lelkekben sivatag van, a pompázó oázisok helyett. Mert nem tanultuk meg, nem tanították meg nekünk, vagy már régen volt előttünk a példa, hogy azt tudjuk mondani a másik embernek, hogy becsüllek, szeretlek, hálás vagyok érted.

- Tisztelem aki vagy, mert te is tiszteled, aki vagyok. Ez a feltámadás - írta.

- A lelki analfabétizmus pedig a keresztre feszítés. Mindannyian ott vagyunk most, fent, a bennünk lévő kereszten. És nem tudunk térdre ereszkedni imához, mert a brutalitás, az egó, a pökkhendiség hatja át a világot, és kiszorulnak belőle a talmiak alól kiradírozott, mély, emberi értékek. A bennünk lévő gyermek pedig dacosan emeli fel a fejét, és tapos Krisztus arcába, mert nem úgy viszi Jézus mindannyiunk keresztjét, ahogy ezt a bennünk lévő gyerek akarja - fogalmazott a bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában