Heol.hu podcast

2023.05.08. 15:53

A nyolcadik születésnapját ünnepli május 13-án az egri Beatles múzeum

Peterdi Gábor a legendás gombafejűek emlékhelyének létrehozásával valóra váltotta a gyerekkori álmát.

Sz. Sz. I.

Peterdi Gábor továbbra is tele van tervekkel

Forrás: Egri Road Beatles Múzeum

Az Egri Road Beatles Múzeum 2015. május 15-én nyílt meg vármegyeszékhelyünkön. Peterdi Gábor tulajdonos, a kiállításon látható ereklyék gyűjtője arról beszélt, hogy most már igazán olyan a múzeum, mint amilyennek megálmodta gyerekkorában, amikor Beatles-rajongó lett. Elmondta, hogy a május 13-án sorra kerülő 8. születésnapi buli fő eseményei két kerek évfordulóról emlékeznek meg. Idén lenne 80 esztendős George Harrison, a legendás gombafejűek szólógitárosa, és éppen 60 évvel ezelőtt adta ki a liverpooli négyes az első, Please Please Me című nagylemezét. 

Peterdi Gábor nem titkolta, hogy tele van tervekkel. Októberben az egri Gárdonyi Géza Színházban lép fel a múzeum vendégeként az argentin Javier Parisi, aki nemcsak megjelenésében, de az előadott dalok hangzása és az énekhangja tekintetében is tökéletes hasonmása John Lennonnak. A múzeum tulajdonosa előrehaladott tárgyalásokat folytat John idősebb fiával, Julian Lennonnal egy egri látogatás lehetőségéről, amelyet fotókiállítás, könyvbemutató és talán egy koncert is kísérne.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában