Veszély

2023.05.19. 09:27

A sok eső több helyen gondot okozott Abasáron

Az önkormányzat felhívja a figyelmet a vízelvezető árkok, átereszek takarítására.

Sz. Sz. I.

A vízelvezető árkok, átereszek tisztításának, karbantartásának fontosságára hívta fel a figyelmet Abasár önkormányzata a közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint az elmúlt napok, hetek csapadékos időjárása a településen több helyen gondot okozott, vagy gondot okozhat a megnövekedett belvíz, összegyülemlett esővíz. A nagyobb vízkárok megelőzése érdekében különös gondot kell fordítani a vízelvezető árkok, átereszek tisztítására, karbantartására. 

Mint írják, az ingatlanokkal határos árkok karbantartása, a vízelvezetés biztosítása lakossági feladat. A köztisztasági rendelet alapján az ingatlan oldalhatárai és a közúti gépjármű közlekedésre szolgáló szilárd burkolatú út közötti, kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, a nyílt árok és annak részei – csapadékvízgyűjtők, ingatlanhoz tartozó összefolyók, kapubejárók átereszei – takarításáról, az ezeket érintő növények vágásáról, összegyűjtéséről és a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladék eltávolításáról az ingatlan tulajdonosának vagy használójának kell gondoskodnia!

Az önkormányzat kiemelte: a katasztrófavédelmi felhívás figyelmeztet arra, hogy a vízkárok megelőzése érdekében az ingatlantulajdonosok és -használók tegyék meg a szükséges intézkedéseket a csapadék- és belvízelvezető rendszerek, árkok, patakok karbantartására, tisztítására!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában