Avatás

2023.05.27. 09:01

Átadták a felújított óvodai játszóudvart Kálban

Az ünnepi esemény után gyermeknap várta a legifjabbakat a nagyközség szabadidőparkjában.

Sz. Sz. I.

Morvai János (balról) és Ignácz Balázs avatták fel a felújított játszóudvart

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal

A felújított óvodai játszóudvart adták át ünnepélyesen Kálban péntek délelőtt. Morvai János polgármester arról beszélt portálunknak, hogy Tompa Vilmos korábbi polgármester idején épült a játszóudvar, de az elmúlt jó 15 év alatt a felújítások ellenére elhasználódtak a játékelemek. 

– Tavaly a Magyar Falu Programban lehetőség nyílt egy teljes körű felújítás finanszírozására, közel 6 millió forintot nyertünk. Az elmúlt év végén a kivitelezői szerződést is aláírtuk. Áprilisban szétszerelték az összes eszközt, elvitték, majd két hét múlva felújított állapotban visszakerültek azok az eredeti helyükre. Az eséstompító gumiszőnyeget viszont újra cserélték. Alá is betonoztak és leragasztották, tehát a sarkai nem fognak fölhajlani. Ha nem is egy hatalmas összeg a már említett 6 millió forint, én azt szoktam mondani, hogy minden egyes érkező forint könnyebbé teheti a településünk lakóinak életét, illetve arra sarkallhatja őket, hogy a nagyközségünkben maradjanak, ne vándoroljanak el innen. Ezért örülök ennek a felújításnak is – részletezte Morvai János.

Az átadáson megjelent Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja is. 

– Egy vidéki település, egy falu életét a családok, a családokban élő gyermekek határozzák meg. Akkor lesz egy falu életképes, ha a családok életben tartják. Ha a fiatalok továbbra is vidéken képzelik el a jövőjüket. Ha látnak lehetőséget a vidékben. Ehhez pedig óvoda és iskola kell, amelyek jól felszereltek. Ahol a gyermekeink minden olyan lehetőséget megkapnak, mint bármelyik nagy városban – fogalmazott Ignácz Balázs.

A főispán kiemelte, hogy Kál fejlődik, az önkormányzat, a képviselőtestület és a pedagógusok folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy még élhetőbbé, vonzóbbá tudják tenni a fiatalok számára a települést.

Az ünnepélyes átadó után a település volt gépjavítójának területén kialakított szabadidőparkban gyermeknapi programsorozat kezdődött többszáz gyermek és a szüleik részvételével. Bűvész, activity-játék, aerobik előadás szórakoztatta a legifjabbakat, a felnőttek pedig 10 csapatot alkotva slambuc főzésében mérték össze a szakácstudományukat. A gyerekeknek hot-dog is készült, és jégkrém dukált e napon, persze, utóbbi csak az ebéd után. Délután rendkívüli látványt nyújtott, amikor többszáz, héliummal töltött lufi lebegett a boldog gyereksereg feje fölött. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában