Programajánló

2023.05.18. 20:01

Kékes Csúcsfutás, Futókörök Napja, gyermeknapi rendezvények várják az érdeklődőket hétvégén Hevesben

Összegyűjtöttük a hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak válogatni.

HEOL

Tavaly is népszerű volt a Futókörök Napja Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Péntek, május 19.

Eger:

  • 14 óra 30 perckor az Egri Érseki Palotában Habsburg Ottó – Életút és örökség kiállításmegnyitót tartanak. Köszöntőt mond Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke és Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, de előad Fejérdy Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány tudományos igazgatóhelyettese, Bartók Béla, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense, és Balás István, a Heves Vármegyei Kormányhivatal korábbi főigazgatója. 16 órától lehet megtekinteni a kiállítást, majd a fogadáson részt venni.
  • 15 óra 15 perckor érkeznek a Dobó térre a Harley-Davidsonosok. Május 18-án indult útjára az idei Harley-Davidson Open Road Tour, amely keretében a motoros szabadság semmihez sem fogható érzését közösen átélve pattannak nyeregbe a motorozás és az idén 120 éves amerikai márka szerelmesei, hogy együtt fedezzék fel Magyarország csodás tájait. A túra résztvevői a hivatalos program szerint május 19-én, pénteken, a tervek szerint 15 óra 15 perckor gördülnek be a Dobó térre, ahol a legendás Egri vár látványát kihasználva a világ egyik legnagyobb selfijével készülnek, amelyen a túra összes résztvevője rajta lesz. A motorkiállításon bárki testközelből megcsodálhatja majd a gyakran több tíz millió forint értékű és gyakran többéves munkával egyedivé varázsolt Harley-kat, amelyekről az érdeklődők szakértők segítségével különleges érdekességeket is megtudhatnak majd. Idén az egri Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület is csatlakozik a rendezvényhez a városunkhoz kötődő Berva moped és Panni robogó bemutatásával, emléket állítva a hazai motorkerékpár gyártásának és ezen belül is a Bervai Finomszerelvénygyárnak. 

Gyöngyös: 19 órakor 30 éves Mátra Lions Club jótékonysági estre várja az érdeklődőket. A Szent Bertalan-templomban Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertezik, az eseményre a belépés ingyenes, felajánlásokat viszont elfogadnak, amelyet a gyöngyösi és környékbeli vakoknak és gyengénlátóknak, cukorbetegeknek, rászoruló gyerekeknek ajánlanak föl. 

Hatvan: 17 óra 30 perctől Berényiné Bodó Erzsébet könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők Terelt életút címmel az Ady Endre Könyvtárban. A regény cselekménye Hatvanban játszódik. Főhőse, a történet mesélője, saját életeseményein keresztül az 1950-es évektől napjainkig tár elénk egy egyedi világot. Hangulati hullámzásai teszik sejtelmessé, hogyan találkozik két egymásnak teremtett lélek. Szétszakíthatja-e bármi is ezt a szoros köteléket, miközben életszerűen érzékelteti mit takar a kezdet és a vég, közte szeretet, szenvedés és a megbékélés. 

Egerszalók: 17 órakor újabb remek kiállítás nyílik a St. Andrea Galériában. A Hármas hatás című tárlaton szlovákiai magyar alkotóművészek mutatkoznak be. Ezúttal Molnár Rozália üvegmozaik-készítő képzőművész, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének tagja, Csémy Éva festőművész, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének tagja és Valacsay Olga ékszerkészítő legszebb darabjait tekintheti meg a közönség. A megnyitóünnepségre minden érdeklődőt szeretettel várnak a St. Andrea Galériába, az Ady Endre u. 88. szám alatt. Köszöntőt mond, borbemutatót tart Ifj. Lőrincz György, a kiállítást megnyitja Dobi Mária festőművész, közreműködik Nagy Krisztina énekes. A moderátor Teleki Klári művészetpártoló lesz. A tárlatban június 27-ig lehet gyönyörködni a szőlőbirtok nyitvatartási ideje alatt, hétfőtől szombatig tíztől este hat óráig. 

Felsőtárkány: 17 órától megtartják a szokásos baba-mama foglalkozást mondókázással, énekléssel a faluház kistermében.

Forrás: programturizmus.hu

Szombat, május 20.

Eger:

  • 12 órától a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok kötetlen grillezésre várja az érdeklődőket. A szervezők ígérete szerint lesznek finom falatok a grillrácsról, lounge zene és persze Bolyki borok, főszerepben buborékokkal.
  • 13 óra 30 perctől az Érsekkertben tartják a  Tűz Serlege Játékos Vetélkedőt. Elsősorban 7-13 éves gyerekek jelentkezését várják, de bárki csatlakozhat aki szereti Harry Pottert vagy meg akar ismerkedni a történettel. A feladat egyszerű, a Teszlek Süveg elosztja a csapatokat, és vidám játékos csapat feladatokkal fogunk vetélkedni a Tűz Serlegéért. Gyülekező a kutyafuttató melletti füves részen. Regisztráció emailben: [email protected].
  • 18 órától a Civil Közösségi Házban az Egyetemi Színpad EKKE Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című művét mutatják be, Rutka Gergő rendezésében. 

Hatvan: 14 óra 30 perces kezdettel keresztény fesztivált tartanak a Kossuth téren. A kereszténység sokszínűségét igyekeznek hangsúlyozni a rendezvényen, amelynek meghívott előadója Mike József baptista lelkipásztor.

Forrás: hatvaniturizmus.hu

Gyöngyös: 10 órától Vachott Műhelyt tartanak a Vachott Sándor Városi Könyvtárban.

Forrás: brody.iif.hu

Szilvásvárad: 10 órától 17 óráig turizmus- és gasztrofesztivál várja az érdeklődőket a lovas stadion előtt téren (rossz idő esetében fedett térben). A fesztivál célja Heves és a környező vármegyék turisztikai szolgáltatóit, szállásadóit, helyi termékeseit, kézműveseit bemutatni regionális és országos szinten is, elősegítve ezzel a turisztikai vendégforgalom növelését, a helyi termékek eladását előmozdítani.

Markaz: 13 órától rendezik meg a Náplonka Fesztivált a Szent István Parkban. A helyi önkormányzat és a Markazi Turisztikai Egyesület közös rendezvényén a főzőversenyen az egyik markazi ételspecialitás, a náplonka sütésében mérhetik össze tudásukat a vállalkozó szelleműek. A csapatoknak maguknak kell gondoskodni a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről, a tálalás kellékeiről. Az elkészült ételnek tartalmaznia kell náplonkát köretként vagy főételként, tetszőleges módon és formában. Használható gázégő, vagy fával történő tűzgyújtás a tűzvédelmi előírások betartása mellett. Nevezési díj nincs. A zsűri elnöke Nagy Zoltán királyi főszakács lesz. Eközben kísérő programok széles választékából válogathat a nagyérdemű. A helyi óvodások, iskolások és szeniorok fellépése után a 3262 Mono Band, majd Magyar Rózsa, aztán a Cloud Factory lép a közönség elé. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz, a zenés programokat pedig Suby retró partija zárja. A gyerekek óriás interaktív játszótéren szórakozhatnak, lesz kézműves vásár, de focicsapatok jelentkezését is várják a szervezők.

Poroszló: 7 óra 30 perckor kezdődik a Tisza-tavi lovas majális a poroszlói rendezvénytéren.

Forrás: programturizmus.hu

Felsőtárkány: a tóparton tartják  gyermeknapi rendezvényt. 10 órától Sanyi bohóc műsorával kezdődik az esemény, majd 11 órától 13 óráig családi QR-kód keresést szerveztek. Ezután Látványos Kémia előadás lesz Murányi Zoltánnal, majd 14 órától Mesetúra a kisebbeknek a Szikla-forrástól, és "1 perc és nyersz" vetélkedő nagyobbaknak. 16 órától Gyermektáncház a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttessel, Szabó Dániel vezetésével. Ezek mellett lesz még korongozás Kupihár Jánossal, kézműves foglalkozások, Olivér Vidámpark, pónilovaglás is.

Kisnána: 8 órától 13 óráig bolhapiacot tartanak a kisnánai várban.

Mátrafüred: 11 óra 15 perctől indul a Kékes Csúcsfutás a 24-es úton a Volánbusz állomás előtti útszakaszról. A 11,6 kilométeres táv alatt 671 méteres a szintkülönbség. 

Szűcsi: 16 órai kezdettel Családi-és Gyermeknapot tartanak. Lesz főzőverseny, fellép a Fülemüle Zenekar, Kiss Kevin és Bangó Margit.

Forrás: programturizmus.hu

Vasárnap, május 21.

Eger:

  • 6 órától 16 óráig megtartják a szokásos régiségvásárt a Bazilika mögötti területen.
  • 9 órától tartják a Futókörök Napját az Érsekkertben. az ország 26 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az egyes helyszíneken, a verseny ideje alatt lehet megtenni. A megtett köröket időmérő chipek segítségével fogják mérni a szervezők, a legtöbbet futó egyéni teljesítők pedig értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek.
Forrás: visiteger.com

Parád: 10 órától a Parádi Várhegy Vadásztársaság különleges kiállításra invitálja az érdeklődőket a parádi focipályára. A kiállításon közel  400 darab pompás agancs lesz látható, mellyel nyomon követhető az utóbbi évek gím szarvasbika állomány fejlődése. Néhány különleges, múltbéli kiváló agancs is szerepel majd a gyűjteményben, melyek demonstrálják, hogy van értelme a kíméletnek.

Egész hétvégén

Eger: május 19–21. között rendezik meg a XIX. Egri Régi Skoda Találkozót. Szombaton a versenyzőknek túraversenyt szerveznek Eger-Szomolya-Szihalom-Egerlövő-Kétútköz-Kisköre-Maklár-Eger útvonalon, vasárnap a megyeszékhelyen felvonulást tartanak, majd 9–12 óra között a Dobó téren állítják ki a járműveket. 

Ecséd: Pénteken 16 órai kezdettel tartják a Szentkút völgyében a 17. Motoros Búcsút. A zarándoklatra nemcsak motorosokat, hanem kerékpárosokat is várnak. 18 órakor lesz a megnyitó litániával és gyertyás körmenettel. Szombaton 10 óra 30 perckor kezdődnek a programok, lesznek érdekfeszítő előadások, harcművészeti bemutató, kulturális programok és polgárőrségi kutyás bemutató is. 17 óra 45 perckor motoros felvonulással zárulnak a programok.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában