Kiállítás

2023.05.09. 09:00

Hullajtott agancsok a parádi focipályán

Mátra környéki hullajtott gím agancsokból rendeznek kiállítást a parádi focipályán.

B. K.

A Parádi Várhegy Vadásztársaság különleges kiállításra invitálja az érdeklődőket május 21-én, vasárnap a parádi focipályára.  Parád, Bodony, Recsk, Szajla, Bükkszék, Mátraballa, Tarnalelesz és környékükről származó hullott gím agancsok láthatók majd a területen délelőtt 10-től, délután négy óráig. 

A hét évvel ezelőtt a vadásztársaság által elsőként elindított „Koronás bika védelme, öregbítése” című program eddig elért eredményeit szeretnék bemutatni, immár ötödik alkalommal. 

A kiállításon közel  400 darab pompás agancs lesz látható, mellyel nyomon követhető az utóbbi évek gím szarvasbika állomány fejlődése. Néhány különleges, múltbéli kiváló agancs is szerepel majd a gyűjteményben, melyek demonstrálják, hogy van értelme a kíméletnek.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak, nemcsak a sportvadászokat, hivatásos vadászokat, hanem a természetkedvelőket is - tette közzé Kokovai Árpád, a Parádi Várhegy VT természet felelőse, a rendezvény főszervezője. 

A részletekről a +3620/4895211-es telefonszámon lehet bővebb felvilágosítást kérni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában