Megmérettetés

2023.05.07. 12:42

Kiderült, ki nyerte az országos természettudományos versenyt Egerben

Kiváló teljesítményt nyújtottak a diákok.

M. H.

Kelemen Alex az elismeréssel

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lezárult a háromnapos XXXI. Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny döntője, melynek Eger adott otthont. A versenyt a Magyar Természettudományi Társulat földrajz–földtan témakörben magyarországi és külhoni, magyar anyanyelvű iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói számára hirdette meg. A vasárnapig tartó megméretés írásbeli és szóbeli fordulóból, valamint terepgyakorlatból állt.

A vasárnapi eredményhirdetésen dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor köszöntötte a résztvevőket.

– Nap mint azon dolgozunk, hogy a tudományokat, a kultúrát közvetítsük a hallgatóink felé. Célunk, hogy segítsük a tehetségeink kibontakozását. Önök, akik ma itt ülnek, önök is tehetségek, talentumok – húzta alá.

Börzsei Sára, a másik nyertes
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dudás György, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese hozzátette, csodálatos versenyen vannak túl, s azt kívánta a versenyzőknek, hogy a megszerzett tudást eredményesen hasznosítsák. 

Végül fény derült az eredményekre is. A hetedik osztályosok között Kelemen Alex, a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanulója lett a legjobb. A nyolcadikosoknál az első helyezést Börzsei Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában