Önkormányzat

2023.05.27. 09:22

Mátraszentimrén jövő év októberig hivatalában marad az önkormányzat

A grémium áprilisban feloszlatta magát, de időközi választás a 2024-es önkormányzati voksolásig már nem tartható.

Sz. Sz. I.

Mátraszentimrén nem lesz időközi választás

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Portálunkon már beszámoltunk róla, hogy elmarad az időközi önkormányzati választás Mátraszentimrén. A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatást adott ki arról, hogy a következő általános önkormányzati választásokig - amelyet 2024 június 9-én tartanak az európai parlamenti választásokkal együtt - helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás nem tartható. Ennek megfelelően elmaradnak azok az időközi önkormányzati választások, melyeknél a törvény hatálybalépését megelőzően a kampányidőszak még nem kezdődött el – ez a mátraszentimrei helyi választási bizottság határozata alapján május 27-én indult volna a településen. Előházi Péter polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a törvényi szabályozás szerint az eddig hivatalát betöltő polgármester és a képviselő-testület is marad megbízatásában 2024. októberéig. 

– A település nem marad vezetés nélkül. Azoknak a képviselőknek, beleértve a polgármestert is, akik nem mondanak le addig, megmarad a mandátuma. A jövő év őszéig marad hivatalban tehát a jelenlegi önkormányzat, és akkor adja át a helyét a 2024. júniusában tartandó önkormányzati választások során megválasztott grémiumnak – tájékoztatott Előházi Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában