Ökoparlament

2023.05.17. 18:04

Nemzetközi diáktalálkozót szervezett a Neumann gimi Egerben

Hat középiskola diákjai és tanárai voltak jelen.

M. H.

Angol nyelvű Ökoparlamentet szervezett a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium nemzetközi, angol nyelvű Ökoparlamentet szervezett szerdán. Az eseményen hat egri középiskola – a Dobó István Gimnázium, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium, a Pásztorvölgyi Gimnázium és Általános Iskola, és a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium – tanulói és tanárai, valamint egy német és finn delegáció volt jelen. Az egri diákok vegyes csapatokban, az Egerben vendégeskedő finn és német fiatalokkal együttműködve vettek részt egy jelképes ENSZ klímavédelmi tanácskozáson. A rendezvény felhívta a résztvevők figyelmét a klímaváltozás problémájára és a fenntartható fejlődés fontosságára. A klímavédelmi tanácskozás során az MIT fejlesztésében készült En-Roads szoftvert használták.  

Az eseményen hat egri középiskola tanulói és tanárai, valamint egy német és finn delegáció vett részt
Az eseményen hat egri középiskola tanulói és tanárai, valamint egy német és finn delegáció vett részt
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Céljuk az volt, hogy az érdeklődő résztvevőknek, elsősorban a középiskolákban tanító tanároknak bemutassák az ingyenes, bárki számára hozzáférhető online platformot, amely segítségével az Ökoparlament résztvevőinek döntéseit és azok rövid és hosszú távú környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait demonstrálni tudták. A tapasztalatok szerint az En-Roads élményszerűen és hitelesen mutatja be döntéseink szerteágazó következményeit, ezáltal segít abban, hogy tudatosabb lépéseket tegyünk egy fenntarthatóbb világ felé.
– Szerettük volna ezt a tudást megosztani városunk más középiskoláival, és egy olyan élményt teremteni az egri diákok számára, amely során felismerik, hogy korunk környezeti, társadalmi és gazdasági kihívásait megoldani csak a különböző érdekcsoportok együttműködésével lehetséges – közölte Simkóné Kis Ágnes tanár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában