Idősek

2023.05.22. 19:35

Örömtánccal adnak életet az éveknek a nyugdíjasok Hevesben

Huszonhárom nyugdíjas klubot fognak össze, gazdag a programkínálat.

Sike Sándor

Örömtánc Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az Életet az Éveknek Heves Megyei Szervezete 23 tagklubja számára szervezi a  szabadidő  aktív eltöltését – tudtuk meg elnöküktől, Lázár Tündétől. A szervezet mindig is fontosnak tartotta, hogy aktív kikapcsolódást biztosítson a klubtagjai számára. 

– Idén a Petőfi 200 évfordulóhoz csatlakozva a januári és áprilisi vers-, próza- és mesemondó verseny is ennek jegyében zajlott, és folytatódik egész évben. Megyei kártya- és sakkversenyek, szenior sport- és egészségnap a Tisza-tónál, ezek szerepelnek a kínálatban – fogalmazott a szervezet elnöke. 

Elmondása szerint évente megszervezik a klubvezetők kirándulását, negyedévenként pedig klubvezetői tanácskozásokat tartanak, amelyen értékelik is az előző negyedév programjait. Az előttünk álló feladatokat, rendezvényeket is megtervezik. A mostani tanácskozást a Naplemente Nyugdíjas Klub segítségével Hatvanban tartják. 

– Ezeken a programokon megismerjük az adott település polgármesterét, a nyugdíjasok érdekében folytatott munkát. A klubjaink  nagyon aktívak a saját településeiken is. Számos helyi hagyományőrző rendezvényeket szerveznek, melyekre a megyei vezetés is mindig meghívást kap – mondta Lázár Tünde. 

Az örömtánc oktatásáról külön is szót ejtett az elnök. A szenior örömtánc egyedülálló módon segíti a demencia megelőzését, 76 százalékban segít megelőzni az Alzheimer-kórt. Tiszanánán például minden kedden délután várják a szeniorokat egy kis közös mozgásra.

– A rendezvényeink előtt, bárhol is vagyunk és bármilyen programon is veszünk részt, mindig örömtánccal kezdünk, ráhangolódunk és jókedvre derülünk  a közös mozgással. A szabadtéri programjaink időjárásfüggőek, de reméljük, idén már sikerül megrendezni az egri Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében az I. Szenior Haditorna programunkat Egerben. Készülünk a megyei szervezettel az idősek napjára, ahol a jubiláló házaspárokat köszöntjük, s az Idősbarát polgármester és a Legaktívabb Közösség címet is átadjuk – sorolta az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában