Minden rendben

2023.05.18. 08:36

Szabályosan gazdálkodtak Pétervásárán, ezt állapította meg a kincstár

Hosszas vizsgálat után öt település gazdálkodását találták rendben az ellenőrök. Ezért a hivatali munkatársaknak jár köszönet.

B. K.

Eged István

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Nem tárt fel szabálytalanságot, visszaélést a Magyar Állam Kincstár az átfogó, hosszadalmas ellenőrzés végén. Erről számolt be Eged István, Pétervására polgármestere legutóbbi bejegyzésében, amit a város közösségi oldalán tett meg. 

Ebben azt írja, Pétervására Város Önkormányzata vezeti a megye egyik legnagyobb közös hivatalát, amely nagyon sok feladatot ró a polgármesteri hivatalra és dolgozóira. A Magyar Államkincstár minden helyi önkormányzatot ellenőrzése alatt tart, az utóbbi egy évben a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal volt a soros ellenőrzés tárgya.

Az igen hosszú és részletes kincstári ellenőrzés tartalmazta az öt település - Váraszó, Ivád, Kisfüzes, Erdőkövesd a  Pétervására által vezetett társulások és minden önkormányzati intézmény pénzügyi és gazdasági átvizsgálását, a különböző szabályzatok áttekintését.

"Örömmel jelenthetem, és nyilvánosságra hozhatom, hogy a Magyar Államkincstár ellenőrzése mindent a legnagyobb rendben talált, mind pénzügyi gazdálkodás, mind pénzügyi elszámolás, mind a szabályzatok tekintetében.

Ez azt is jelenti, hogy Pétervására és az általa vezetett társulások teljesen szabályszerűen, a törvényeknek megfelelően, átláthatóan működnek, amely köszönhető a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal és az intézmények dolgozói által végzett kimagasló szakmai munkának. Ezt a felelősségteljes hozzáállást ezúton is szeretném megköszönni az intézmények vezetőinek és minden dolgozónak!"- zárta gondolatait a városvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában