Érettségi 2023

2023.05.10. 17:11

Töri érettségi: fotókon és videón mutatjuk a megoldásokat

A középszintű történelem érettségi megoldásokat Németh Tibor, a győri Kazinczy-gimnázium igazgatója, történelem szakos tanár oldotta meg.

HEOL

Történelem érettségi a hatvani közgében

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról porálunkon is beszámolunk, a történelem írásbeli érettségi vizsgát teljesítették szerdán vármegyénkben is a végzős középiskolások. Középszinten 180 perc perc állt a rendelkezésükre, hogy megoldják a 12 kérdésből álló tesztsort, illetve két esszépárból saját választásuk alapján kidolgozzák az egyik kettőst. A 12 feladatból álló első részben téma volt többek között a kereszténység, a Szovjetunó, az Európai Unió, valamint Hunyadi Mátyás, a Rákóczi-szabadságharc és az első ipari forradalom is.

Hajagos József, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium történelemtanára portálunk érdeklődésére elmondta, hogy nem volt meglepetésfeladat, valamennyire számítani lehetett.

Néhány órával az írásbeli vizsga után a Kisalföld fotókon és videón is elhozta a megoldásokat, így most mindenki megtudhatja, helyesen válaszolt-e a kérdésekre. A feladatokat Németh Tibor, a győri Kazinczy-gimnázium igazgatója, történelem szakos tanár oldotta meg.

Fotókon a történelem érettségi megoldásai:

A megoldások videón is megtekinthetők:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában