Fejlesztés

2023.06.05. 09:35

A ledes közvilágítás első lépése Nagyrédén

Várhatóan sor kerül a teljes közvilágítás modernizálására a nagyközségben.

Sz. Sz. I.

A ledes izzók komoly energiamegtakarítást jelentenek

Forrás: Siposné Fodor Judit/Facebook 

A elmúlt hétvégén Nagyrédén már fel is szerelték azt az 55 új ledes közvilágítási lámpát, amelyet az önkormányzat vásárolt, adta hírül Siposné Fodor Judit polgármester. 

– A falutáblától a Virág út elejéig minden oszlop esetében leszerelésre kerültek a régi, elavult lámpatestek, és átadták helyüket a modern, ledes, energiatakarékos lámpáknak. A település több pontján is felszereltünk néhány új lámpát, próbaüzem gyanánt. Tekintettel arra, hogy az új energiatakarékos lámpák felszerelésével akár 65 százalékos energiamegtakarítás is keletkezhet költségvetésünkben közvilágítás soron, így a képviselő-testületünk a júniusi testületi ülésen várhatóan döntést hoz a település összes közvilágítási lámpáinak cseréjéről. Ezt két részletben kívánjuk megvalósítani, saját forrásaink terhére. Így két év alatt minden közvilágítási lámpa ledre cserélődhet Nagyrédén – részletezte Siposné Fodor Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában