Idősek

2023.06.01. 10:35

A nyugdíjasok hevesi szövetségének elnöke programokban gazdag közösségi életet tervez

A Parlamentben is jártak.

Sike Sándor

Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Miként indult a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége első féléves tevékenysége?

– Mint mindig, 2023-ra is programokban, rendezvényekben gazdag közösségi és kulturális életet terveztünk. Március végéig, azok az intézmények, amelyekben találkozni szoktunk a rezsiválság miatt zárva tartottak, így csak áprilisban tudtunk indulni. Március 31-én azonban az abasári és a nagyrédei szervezetünk – Horváth László képviselő úr meghívásának köszönhetően – 60 taggal látogatást tehetett a Parlamentben.

– Mi volt az első, már szélesebb körű tagságot érintő programjuk az idén?

– Április 12-én rendezték meg a vármegyei vers- és prózamondó versenyt. Tagtársaink közül 15 nevező mérettette meg magát. Közülük hárman kapták meg a kiváló minősítést a zsűritől, ami azt is jelenti, hogy ők részt vehetnek szeptemberben a Nyíregyházán sorra kerülő országos versenyen.

– A közelmúltban lehetett olvasni a nyugdíjasok dalos és kórus találkozójáról. Miként értékeli ezt az eseményt?

– Nagy sikere volt a találkozónak, amit a számok is igazolnak: 49 résztvevője volt, ebből 19 kórus és 20 egyéni fellépő. Összességében mintegy háromszáz résztvevője volt a találkozónak. A zsűri sok díjat adományozott, ami jelzi, hogy magas színvonalú produkcióknak lehettek szem és fültanúi az érdeklődők. Jelzem, hogy május 31-én és július 1-jén még többen, 400-400-an jövünk össze. A Gárdonyi Géza Színházban nézzük meg együtt az Aranyrandevút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában