Lesz jelentkező?

2023.06.08. 13:33

Fél éve zárva van az ikonikus egri étterem: hirdetik a Senátor-házat

Lassan egy éve húzódik az ikonikus épület ügye. Kérdés, hogy kell-e valakinek.

Sz. M. L.

Hotel Senátor-Ház, Eger

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat nyílt versenyeztetési eljárás keretében kívánja bérbe adni a tulajdonában álló, Dobó tér 11. szám alatt található, 171 négyzetméter alapterületű nem lakáscélú helyiséget – tette közzé közösségi oldalán az önkormányat.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a város egyik közkedvelt műemlékében éttermet és szálláshelyet üzemeltető Cseh házaspár még tavaly szerette volna visszaadni a bérleményt. A felmondás indokai között megromlott egészségi állapotukat, korukat, túlzottan magas bérleti díjat, megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működést, valamint a háború miatti bizonytalanságot jelölték meg. Azonban az önkormányzat a további üzemeltetésre kérte őket, míg nem találnak új bérlőt. 

Bérlő azonban nem akadt és a pályáztatás körül is gondok adódtak, így januárban végül bezárt az étterem. A Hotel Senátor-ház Facebook-oldalán közölte a hírt. Mint írták,  január 2-től az étterem bezár, de szállodai szolgáltatásuk tovább üzemel. 

Mint ahogy arról márciusban beszámoltunk a bérbeadást több körülmény is nehezíti. Egyrészt több millió forint értékű ingóság van az épületben, ami az Értéktár része. Másrészt pedig az étterem konyhája már nem biztos, hogy engedélyeztethető, valószínűleg nem felel meg a mostani követelményeknek. 

Most a bérbeadás feltétele az elvárt legalacsonyabb éves bérleti díj, ami 21 millió 470 ezer 400 forint, s a bérlet időtartama 10 év. Licitálni  június 21-én 10 órától lehet a polgármesteri hivatal II. tárgyalójában. A licitlépcsőt is meghatározták 10 ezer forintban.
Részletes ajánlati felhívás a www.eger.hu honlapon, a Polgármesteri Hivatal/Városháza/Pályázatok, hirdetmények menüpont alatt található. A nyílt versenyeztetési eljárással kapcsolatban érdeklődni lehet a hivatal vagyongazdálkodási irodáján a +36 36 523-730 telefonszámon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában