Vakáció

2023.06.27. 09:40

Frissítették a Tisza-tavi Kalandtérképet

Száz látnivalót, strandot, éttermet, kilátót sorol föl és mutat meg a kiadvány.

T.B.

A kiadvány összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

Az idén ötven éves Tisza-tó természeti kincseinek vonzása hatására a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központjává tette a területet. A rengeteg látnivaló, vendéglátóhely, attrakció megtalálásához és a Tisza-tavi pihenés megtervezéséhez ad segítséget az Aktív Magyarország által megújított, harmadik alkalommal kiadott Tisza-tavi Kalandtérkép, írja az aktivmagyarorszag.hu. A kiadvány ingyenesen elérhető a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál, az I love Tisza-tó magazinban, a Tourinform irodákban, összesen 47 ezer példányban, illetve online is megtekinthető és letölthető az aktivmagyarorszag.hu oldaláról.

A kiadvány összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg. Bemutatja, hogy mire számíthatunk az egyes attrakciók meglátogatásakor, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a strandokon és kikötőkben. Segítséget ad ahhoz, hogy hol tudunk kerékpárt, kenut, SUP-ot bérelni, hol lehet bankkártyával és SZÉP-kártyával fizetni, illetve azt is megmutatja, hogy mely szolgáltatók akadálymentesek, kutyabarátak vagy épp adnak kölcsön pumpát a kerékpárunk gumijának felfújásához.

A tó a szintén idén ötven éves Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, 1999 óta az UNESCO Világörökség része. Éppen ezért a térkép a természet védelmére, tiszteletére is felhívja a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában