Strandszezon

2023.06.17. 11:25

Ennyibe kerül a Tisza-tó mellett strandolni

Van olyan strand, ahol bérlet is vásárolható.

M. H.

Sarudon is remek a pancsolás

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az I love Tisza-tó magazin összeszedte, melyik Tisza-tavi strandon mennyiért hűsölhetünk. A poroszlói strand a családok egyik kedvelt helye. A part lassan mélyül, így nem kell attól tartani, hogy néhány lépés után állig elmerülünk. A legkisebbeket szárazföldi játszótér és három vízi csúszda is várja. Családoknak és baráti társaságoknak is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a bérelhető SUP-ok, kajakok, kenuk, amelyekkel bebarangolhatják a környéket, de sportolhatnak is a kézilabda-, röplabda-, focipályán. A strand melletti büfében éhes pocakunkat is teletömhetjük. Az infrastruktúra szempontjából is remek választás a poroszlói strand, hiszen tiszta a vizesblokkok, baba-mama szoba, zuhanyzók és női-férfi mosdó is várja a látogatókat. A napijegy ezer forint, diákoknak, nyugdíjasoknak 500 forint, míg a helyiek ingyen strandolhatnak. A strand június 17-én, szombaton nyit és augusztus 31-én zár.

Az Élményfalu neve már egybeforrt Saruddal. Az itt található Kalandpart névre keresztelt strandon a vízi programok óriási tárházának lehetőségei közül választhatunk. Ha egy fejessel szeretnéd üdvözölni a tavat, akkor előbb hazánk legnagyobb Aquaglide vízijátszóterére kell beúsznod! A sarudi part is homokos és a családok számára megannyi programmal készül. A vízi sportok szerelmeseit az Ökoport Vízisport és Vízitúra Központ várja, ami lehetőséget biztosít szinte minden vízi sport kipróbálására, mint például a SUP-ozásra, kajakozásra, kenuzásra, motorcsónak-kölcsönzésre, vitorlázásra, és többek közt elektromos csónak, vízi robogó, dodzsem bérlésére is. Az Élményfalu számos sportprogrammal vár a nyár folyamán, melyről a közösségi médiafelületükön lehet bővebben tájékozódni. A nyári estéket zenés színpadi programokkal teszik színesebbé. Az Ebpart kutyastrand az embereknek szánt parttól elkerítve található, így a négylábúak is csobbanni tudnak a Tisza-tó hűsítő habjaiban. A felnőtteknek szóló napijegy 1800 forint, míg a kisebbeknek és a nyugdíjasoknak ezer forint. Bérletet is lehet vásárolni egy hétre, vagy egy hónapra.

A vizes élmények nemcsak a Tisza-tó füves parttal rendelkező strandjában merülnek ki Kiskörén, a Ring-a-tó strandon: felfújható vízi játszótér, vízi darts is várja a betérőket, emellett beach bár is a parton. Aki vízről közelítené meg a strandot, annak vendégkikötővel szolgálnak. A strandon napozóstéggel, vízi játszótérrel, napágyakkal várják a betérőket, de vízibicikli-, SUP-, kajak- és kenu-, valamint motorcsónakbérlésre is lehetőség van, sőt akár kerékpárt is lehet bérelni. A strandon öltözők, mosdók, baba-mama szoba és büfé is megtalálható. A strand mögött alakították ki a Tisza-tó Apartmanpark Hotel nevű, wellness-részleggel rendelkező szálláshelyet és a Ring-a-tó Éttermet, ahol a’ la carte fogásokkal várnak. Itt a felnőtteknek a jegy 1200 forintba kerül, míg a diákoknak és a nyugdíjasoknak hatszáz.

A tó egyik leghangulatosabb strandján, ami a tiszanánai Álomparton található, kényelmes teraszbútorok várják a látogatókat, ahol ajándékbolt és mosdó is helyet kapott. A parton napozóteraszokon, strandbútorokon pihenhetnek az arra vágyók, aki pedig a napsugárzás elől szeretne elbújni, a napernyők védelmét élvezheti. A homokos strandon a part lassan mélyül, ezért a kisgyerekes családok kedvelt helye. Ugródeszkák állnak rendelkezésre a vízbeugráshoz, valamint 25 négyzetméteres hajókikötőstéggel is rendelkezik. A túloldalra kézikomppal húzhatjuk át magunkat, valamint a kilátójába is felsétálhatunk körbenézni. Több rendezvény is lesz a nyáron a strandon. A gyerekeknek a strand hatéves korig ingyenes, 18 éves korig ezer forint, míg a felnőtteknek 1500 forint. Ahogy Sarudon, itt is vásárolhatóak bérletek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában