Nemet mondtak

2023.06.30. 17:18

Hatvan: egyelőre nem írják alá a szerződést védőnői ingatlanok átadásáról

Hatvanban harminckét napirendi pont került a városvezetés elé a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

T. O.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az időszerű témák megvitatása előtt azokat a pedagógusokat díjazták, akik nem tudtak részt venni a városi ünnepségen. Polgármesteri elismerést kapott Palatinusné Dorner Edina és Tóthné Gellért Zsanett, Csókás Ferencné Orovecz Ildikó pedig a Belügyminisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehette át.

A grémium ezt követően döntött a Hatvani Evangélikus Egyházközség pénzbeni támogatásáról, határoztak a hulladékgazdálkodással kapcsolatos önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről, valamint arról is, hogy a vonatkozó kormánydöntés értelmében átadnak a Váci Egyházmegyének két olyan ingatlant, amelyekben egyházi iskolák működnek; utóbbi feltétele, hogy az épületek a jövőben nem adhatók el, illetve nem terhelhetők hitellel.

A testület tagjai szavaztak az önkormányzatoknak járó folyószámlahitel-keret módosításáról is.

– Mi vagyunk az első városvezetés településünk életében, amelyik úgy gazdálkodik, hogy eddig nem kellett igénybe venni a folyószámlahitelt. Ugyanakkor van egy lehetőség, hogy ezt a hitelkeretet megnöveljük, s szeretnénk élni ezzel, mert biztonságot ad a városnak és biztonságot nyújt a hatvaniaknak – indokolta a döntést Horváth Richárd polgármester.

A testületi ülésen a képviselők nemmel szavaztak a védőnői ellátásra szolgáló ingó és ingatlan vagyon ingyenes használatra történő átadásához kapcsolódó megállapodás megkötéséről. Júliustól életbe lépnek ugyanis a védőnői hálózatot érintő változások, ez alapján a területi védőnőket átveszik az önkormányzatoktól, azonban a rezsit és a béren kívüli juttatásokat továbbra is a városnak kellene fizetnie. A hatvani önkormányzat számításai szerint mindez havi 1-1,5 millió forint plusz kiadást jelentene a városnak. Horváth Richárd polgármester szerint további tárgyalásokra van szükség, mielőtt megkötnék a megállapodást.

A képviselő-testület mindezeken túl döntött arról is, hogy pályáznak az „Idősbarát Önkormányzati Díj”, valamint a „Városmarketing Gyémánt Díjra” is, továbbá kiválasztották a Népkertben épülő kölyökaréna kivitelezőjét. Utóbbi a közösségi költségvetés részeként valósul meg, vagyis a beruházásról a helyiek szavaztak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában