Percről percre

2023.06.22. 09:20

Megkezdődött a közgyűlés Egerben

Mirkóczki Ádám napirend előtti felszólalásával elkezdődött a csütörtöki egri közgyűlés. Percről percre.

HEOL

Mirkóczki Ádám a közgyűlésben Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

10.20

Az első napirendi pont a rendőrség tavalyi évre vonatkozó beszámolója volt, melyről már részletesen is írtunk. Az egri rendőrkapitány ismertette a bűnügyi statisztikákat. Kiemelte az online csalások térhódítását.

Bódi Zsolt Fidesz-KDNP képviselő elmondta, Felnémeten rendeződni látszik a bűnügyi helyzet a lopások és garázdaságok tekintetében. Megköszönte a rendőrség munkáját.

Császár Zoltán szeretné, ha a rendőrség jobban figyelne a Szépasszonyvölgyi közlekedésre.  

09.55

Mirkóczki Zita felhívta a figyelmet arra, hogy azok a polgármesteri vétók, amelyek ma napirenden vannak, már bőven kicsúsztak a 15 napból. A határozat elfogadását követően ugyanis ennyi idővel kellett volna összehívni a közgyűlést.

A város életét befolyásoló halaszthatatlan ügyek hangzottak napirend előtt. Mirkóczki Zita a polgármesteri önkényről beszélt.

– A közgyűlési döntéssel szemben köt szerződés, olyan pozíciókba nevez ki, amelyhez közgyűlési döntésre lenne szükséges. A testvérét a vízmű igazgatóságába nevezte így ki például – sorolt egy hosszú listát, majd azt mondta, ez önkormányzati diktatúra.

Keresztes Zoltán (Momentum) a Malomárok utcai parkolási helyzettel kapcsolatban szólalt föl. Azt mondta, az Északi Sportcentrum környékén már teljesen tönkretették a területet a parkoló autók. A szétjárt területről a víz a lakóházakhoz folyik.

A polgármester és Minczér Gábor erre azt mondták, épp Keresztes miatt nem lehetett parkolót kialakítani a sportcentrum elkészültekor. Keresztes Zoltán erre azt felelte, hogy akkor azért nem szavazták meg a terület kezelésbe adását, mert semmilyen információt nem kaptak arról, hogy mit akarnak oda kialakítani. A képviselők végül felszólaláson kívül, bekiabálva vitatkoztak, majd a polgármester lezárta a témát. 

09.30

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője napirend előtt arról beszélt, hogy a helyi építési szabályzat módosításánál figyelembe kell venni a külső szakértők véleményeit a közgyűlésnek és szeretné, ha időkorlát nélkül tárgyalnák.

– Úgy kell döntenünk, hogy ez meghatározza a város arculatát, hogy mennyire zsúfolt Eger, hogy növekszik vagy csökken a zöldfelület – hangsúlyozta. A polgármester azt mondta, a külső szakértők felszólalására már nincs lehetőség.

Orosz Lászlóné javasolta, hogy a Katona téri parkolóház helyzetét rendezni kívánó napirendi pontot szintén időkorlát nélkül tárgyalják. A polgármester egyetértett, a javaslatot megszavazták a képviselők. 

09.15

A júniusi közgyűlésen Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám napirend előtt közölte, sürgősségi indítványt nyújtott be az egri városgondozás vezetésével kapcsolatos döntés újratárgyalásáról. Mielőtt erről szavaztak volna, Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok jelezte, az összes sürgősségi indítványt le kellene venni napirendről, hiszen azokhoz nem szerepel indoklás ezért külön szavazni kellene róla. A polgármester erre azt mondta, a nyári szabadságolások miatt tárgyalniuk kell a sürgősséggel jelölt ügyeket.  

Orosz Lászlóné, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szintén sürgősségi indítványokat nyújtott be az Evat működésével kapcsolatban. Egyrészt az alapszabályának módosításáról, valamint az Igazgatóság ügyrendjének elfogadásáról, illetve egy zárt ülésre javasolt tulajdonosi döntésről. Az indítványokat napirendre vették.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában