Mester-avató

2023.06.09. 10:07

Mesterleányokat és legényeket avattak az Eventusban

Az egri Eventus művészeti középiskolában a napokban avatták fel az ifjú grafikus és mozgókép-animáció szakos diákokat.

B. K.

Az avatás jelképeként viaszpecsétes oklevelet vettek át a végzősök

Forrás: Eventus Üzleti Művészeti Középiskola/Facebook

A napokban zárult le az egri Eventus Művészeti Szakképző Intézményben a 2022/2023-as tanév szakképesítő vizsgáinak időszaka, mely során 22 grafikus és 16 mozgókép- és animációkészítő szakos diák adott számot mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásáról egy-egy független vizsgabizottság előtt. A bizottságok elnökei voltak: Madaras László grafikusművész és Bérczessy András, a Szent István Rádió főszerkesztője. 

Idén a Cifrakapu téri Süllős-teremben egy régi szép hagyomány felelevenítéseként a szakképesítő bizonyítványok átadása ünnepi keretek között zajlott. Ez alkalommal „Mesterlegényekké” és ,,Mesterleányokká” avatva búcsúztak el a tanulmányaik végeztével a diákok szaktanáraiktól és az iskola vezetőségétől. Az avatás jelképeként viaszpecsétes oklevelet vettek át a végzősök, valamint az iskola „Céhjegyzékébe” is bekerült az aláírásuk. A rendezvényt gazdagította az Eventus Kórus dalcsokra, melyet Hegyesi-Hudik Margit énekművész-karnagy vezetésével adtak elő.

Kiemelt elismerésben három tanuló is részesült:

Mártai Liliána (grafikus), aki a kiemelkedő szakmai teljesítményéért vehette át az intézmény Munkácsy-díját, hiszen a XXXI. Országos Rajzversenyen 1. helyezést ért el. Szakács Róbert (grafikus) és Nagy Luca (mozgóképkészítő) pedig az ötéves szakmai munkájuk elismeréseként könyvjutalomban részesültek.

A díjakat Sajtos Attila alapító, igazgató adta át - tudatta portálunkkal Ónodi Mátyás, az intézmény művésztanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában