Hőség

2023.06.21. 16:01

Vizet osztottak a rekkenő hőségben az egri Dobó téren

Nagy a forróság, érdemes megfogadni a tanácsokat.

M. H.

Az Egri önkormányzat vizet osztott a nagy hőségre való tekintettel

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos június 21-én 0 órától péntek 24 óráig az ország egész területére – írja a kormányhivatal. Másodfokú riasztást akkor adnak ki, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri vagy meghaladja a napi 25 Celsius fokot vagy a napi középhőmérséklet legalább egy napra eléri a 27 Celsius fokot.

Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők, zsíros ételek fogyasztását. 

Ehhez kapcsolódva az egri önkormányzat szerdán már vizet osztott a városháza előtt, illetve a Vallon úton már beindult a párakapu is. A másik kettő, a Dobó téri, illetve a lajosvárosi is enyhíti majd a forróságot.

Ajánlott bő, szellőző ruházattal és naptejjel védekezni a leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon mindenki árnyékba. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban, tanácsolja a kormányhivatal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában