Komposztálás

2023.07.09. 14:10

A komposztáláshoz nyújt segítséget a gyöngyösi önkormányzat

Raklapokat, összeszerelési útmutatót és komposztálási tanácsokat kapott mintegy 150 gyöngyösi háztartás.

Sz. Sz. I.

Minden igénylőnek díjmentesen biztosítanak négy raklapot, amelyekből a keretek összeállíthatók

Forrás: Gyöngyös Város Hivatalos Oldala/Facebook

Mintegy százötven gyöngyösi háztartás számára biztosított és szállított házhoz raklapokat a gyöngyösi önkormányzat komposztálókeret vagy magaságyás építéséhez, adta hírül a városháza. A közleményük szerint Gyöngyös önkormányzata minden igénylőnek díjmentesen biztosított négy raklapot, amelyekből a keretek összeállíthatók. Mint közlik, az összeállítást mindenkinek saját magának kell elvégeznie, ám az néhány egyszerű alkatrésszel – sarokvasak, csavarok – és szerszámmal – csavarhúzó – elkészíthető. Az összeszerelést egy videó közzétételével is segítik.

A városháza a közleményben kiemeli, hogy a komposztálás a zöldhulladék feldolgozásának leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb módja. A komposztáláshoz a gyöngyösi önkormányzati hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága készített segédletet, amely sok hasznos tanácsot tartalmaz. Többek között a háztartásban keletkező komposztálható nyersanyagokról, a komposztálási folyamat ideális feltételeiről, a komposztálással kapcsolatos évszakok szerinti feladatokról van benne szó, illetve arról, mit nem lehet komposztálni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában